Šport > Nogomet
9 ogledov

''So dobri igralci in potem je Ronaldo''

carlo ancelotti EPA
Trener Reala Carlo Ancelotti je pred nocojšnjim obračunom z Juventusom dejal, da se Cristiano Ronaldo po svoji kvaliteti razlikuje od vseh ostalih nogometašev.

Real Madrid je v ponedeljek prispel v Torino, kjer ga danes čaka obračun četrtega kola Lige prvakov proti Juventusu.

''Mislim, da nas čaka zelo zanimiva tekma. Juventus ima v skupini nekaj več težav, a tekma bo pomembna tudi za nas, ki si lahko zagotovimo preboj naprej. Prej ko nam uspe, bolje bo,'' je povedal Ancelotti in dodal, da je nezadovoljen z igro v obrambi, kjer Realu prevečkrat zmanjka koncentracije.

Ancelotti ni želel razkriti, v kakšni postavi bodo zaigrali galaktiki. ''Rotacije igralcev omogočajo dve stvari. Prvič: ni poškodb - trenutno je poškodovan samo Fábio Coentrão. Drugič: igralci so bolj motivirani,'' je prepričan Italijan, ki v polni meri zaupa svoji napadalni trojki: ''Naša napadalna kombinacija je zelo dobra in upam, da bo tako tudi naprej. Slišal sem, da Benzema in Bale nista kompatibilna. Ali Cristiano...,'' je dejal Italijan, ki se še ni odločil, ali bo priložnost v obrambi dobil Pepe ali Sergio Ramos. Izdal je le, da bo na tekmi zagotovo zaigral Raphaël Varane.

Galliani v isti ''ligi'' kot Ronaldo

Real je na prvi tekmi, ki je potekala na Santiago Bernabéuu, z 2:1 premagal Juventus, Ancelottija pa so presenetile taktične zamisli Antonia Conteja. ''Juventus nas je na Bernabéuu presenetil s svojim sistemom. Ne vem, ali bodo kaj spremenili. Vem le, da bodo igrali zelo intenzivno,'' je previdno napovedal Italijan, preden je nekaj besed spregovoril o svojem nekdanjem klubu AC Milanu.

''AC Milan se nahaja v težki situaciji in upam, da bodo uspeli rešiti svoje težave. Vrsto let sem delal z Gallianijem in on je vrhunski direktor. Lahko ga primerjam s Cristianom Ronaldom. So dobri igralci in potem je Cristiano Ronaldo, ki je v drugi ligi. Veliko je dobrih direktorjev, a Galliani je v drugi ligi,'' je še dodal Ancelotti.

Liga prvakov, skupinski del, 4. krog:

Skupina A

Ob 20.45:
Real Sociedad – Manchester United
Šahtar Doneck – Bayer Leverkusen

Lestvica: 1. Manchester United 7 točk, 2. Bayer 6, 3. Šahtar 4, 4. Real Sociedad 0.

Skupina B

Ob 20.45:
FC København – Galatasaray
Juventus – Real Madrid

Lestvica: 1. Real Madrid 9 točk, 2. Galatasaray 4, 3. Juventus 2, 4. København 1.

Skupina C

Ob 20.45:
Olympiakos – Benfica
Paris Saint-Germain – Anderlecht

Lestvica: 1. PSG 9 točk, 2. Olympiakos 4, 3. Benfica 4, 4. Anderlecht 0.

Skupina D

Ob 20.45:
Manchester City – CSKA Moskva
Viktoria Plzeň – Bayern München

Lestvica: 1. Bayern 9 točk, 2. Manchester City 6, 3. CSKA 3, 4. Viktoria 0.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.