Slovenija
15 ogledov

Sod: glede nadzornikov se ne spreminja nič

Luka Koper Suzana Kos
Na Slovenski odškodninski družbi (Sod) opozarjajo, da statuta Luke Koper v delu, ki zadeva občinske predloge za nadzornike, ne bodo spreminjali.

Včeraj so koprski mestni svetniki namreč ostro izrazili nasprotovanje menjavi nadzornikov v Luki Koper oz. spremembam statuta, ki bi jim vzele predstavnika lokalne skupnosti v nadzornem svetu podjetja.

V Sodu pojasnjujejo, da spremembe še niso pripravljene  in da jih bodo konkretno pojasnili, ko bodo. "Vsekakor pa je dejstvo, da Sod s spremembami ne želi posegati v število članov nadzornega sveta niti v število predstavnikov zaposlenih," so poudarili.

V tej luči nameravajo v nadzornem svetu Luke ohraniti devet članov, pri čemer bodo tri nadzornike kot predstavnike delavcev v družbi še naprej volili v svetu delavcev družbe.

Sod tudi ne vidi potrebe po spremembi obstoječe določbe statuta, da "enega od šestih članov nadzornega sveta lahko predlaga v izvolitev občina ali občine, na območju katerih leži kopenski del območja pristanišča", saj o tem odločajo lastniki oz. delničarji na skupščini.

Komentarjev 4
  • Žurnalček 01:45 04.september 2013.

    Še enkrat ! Nobenega tehtnega še manj pa LASTNIŠKEGA vzroka ni , da bi občina Koper sploh pogledala čez ograjo Luke ! Enkrat je že Popović inČasar kradu moje miljone , kurbež svojih ni , ker ni bil delničar !

  • Žurnalček 01:43 04.september 2013.

    Časarja je nastavila baraba Popovićeva !

  • mph 19:23 03.september 2013.

    Pa ne pozabi Časarja. Pa še in še bi se našlo.