Slovenija
21 ogledov

Ne bo se skrival za poslansko funkcijo

Janez Janša EPA
Poslanci so zavrnili možnost, da bi poslanskemu kolegu Janezu Janši podelili zaščito. Janša se sicer na imuniteto ni skliceval.

Predsednika Slovenske demokratske stranke (SDS), poslanca Janez Janša v sodnih postopkih, ki ga čakajo v naslednjih mesecih, ne bo varovala poslanska imuniteta.

Janša se sicer na imuniteto ni skliceval ali zanjo zaprosil. Poslanci so le sledili utečenemu postopku, ko državni zbor v primeru, da prejme obvestilo sodišča, da zoper posameznega poslanca poteka kazenski postopek, avtomatično odloča o tem, ali mu bo podelil imuniteto, in to tudi primeru, da se poslanec nanjo ne sklicuje.

Glasovanje o imuniteti so obstruirali poslanci SDS, večina poslancev, ki so glasovali, pa so možnost imunitete Janši zavrnili. Janši bodo tako začeli soditi zaradi domnevne krive ovadbe in žaljive obdolžitve nekdanje tožilke Branke Zobec Hrastar in zaradi domnevne razžalitve svetovalca nekdanjega predsednika republike Danila Türka Francija Perčiča.

 
Komentarjev 32
  • francl12 10:23 01.februar 2015.

    Janzek, a je bla žajfa pod tušem na dobu zelo težka????? Upam da si ohranil lepe spomine na skupno (grupno) tuširanje na dobu in upam, da greš čimprej nazaj - je mal drugač kot doma, kajne.....he,he,he.....

  • dragec 21:20 31.januar 2015.

    Ha, zamslite si naslov v časopisu, JJ na Dobu izgubil nedužnost

  • dragec 21:14 31.januar 2015.

    dajmo še kaj o tej rugobi, naj se desničarji mal spraznijo na njegovo plešo