Šport
19 ogledov

Sonca sijejo vse močneje

Sport 20.02.13, Goran Dragic, slovenski kosarkar, foto: REUTERS Reuters
Košarkarji iz Phoenixa so prišli do četrte zaporedne zmage. Goran Dragić je tokrat k uspehu svojega moštva prispeval 11 točk, njegovega brata Zorana znova ni bilo v postavi Sonc.

Za slovenskim organizatorjem igre Goranom Dragićem je uspešno gostovanje v severnoameriški košarkarski ligi NBA. Ljubljančan je skupaj s košarkarji Phoenix Suns zmagal v gosteh pri moštvu Indiana Pacers s 106:83. Gre za še četrto zaporedno zmago arizonskih sonc. 

Dragić je k zmagi prispeval 11 točk, tri podaje, dva skoka, dve ukradeni žogi, eno izgubljeno žogo, ob metu iz igre 5:12. Pod obročema je odigral 23 minut in zadel eno trojko v štirih poskusih. Prvi strelec Phoenixa je bil Gerald Green s 23 točkami, pri Indiani pa je bil s 14 točkami najuspešnejši Rodney Stukley. Košarkarji Phoenixa z devetimi zmagami in petimi porazi zasedajo sedmo mesto na razpredelnici zahodne konference.

Eden največjih zvezdnikov lige NBA in štirikratni najkoristnejši (MVP) igralec prvenstva LeBron James se je pred sezono vrnil v Cleveland, kjer naj bi konjenikom pomagal postati najboljša ekipa vzhodne konference. A sinoči so Cavaliers zapravili kar 18 točk prednosti, izgubili še četrto tekmo zapored. Toronto je v gosteh slavil s 110:93, 36 točk je k zmagi prispeval igralec s klopi Lou Williams in tako vpisal strelski dosežek kariere. "Trenutno so številka 1 na vzhodu in danes so nam lepo pokazali, zakaj je tako," je po tekmi dejal domači košarkar Kyrie Irving in dodal: "Igrali so ekipno košarko in zmagali. Njihova zmaga je čista kot solza in vsekakor zaslužena." Tudi James, ki so mu tekmeci dovolili le 15 točk, se je strinjal, da konjeniki potrebujejo še veliko treninga: "Trenutno smo zelo krhka ekipa. Še tako majhna stvar nas doleti, pa se razbijemo kot školjka. Čaka nas še veliko dela, da bomo takšna ekipa, kot si želimo biti."

 

V teksaškem derbiju so Houston Rockets v domači dvorani zaustavili zmagoviti niz Dallas Mavericks in zmagali s 95:92. James Harden je dosegel pet od svojih skupno 32 točk v zadnjih 30 sekundah tekme, ko so gostitelji, ki so igrali brez poškodovanega zvezdnika Dwighta Howarda, zaustavili Dallas po šestih zaporednih zmagah.

New Orleans Pelicans so gostovali v Salt Lake Cityju in s 106:94 ugnali Utah Jazz. Anthony Davis je bil s strelskim rekordom kariere, 43 točk ter 14 skoki najboljši igralec večera pri pelikanih, pri gostiteljih je Gordon Hayward dosegel 31 točk. New York Knicks so v dvorani Madison Square Garden z 91:83 premagali Philadelphia 76'ers, ki še naprej ostajajo brez zmage. Carmelo Anthony je k zmagi kratkohlačnikov prispeval 25 točk.

Washington Wizards so v gosteh pri Milwaukee Bucks zmagali s 111:100, kar je zanje še peta zmaga v zadnjih šestih tekmah. San Antonio Spurs so doma odpravili Brooklyn Nets z 99:87, košarkarji Miami Heat pa so se veselili zmage nad Orlando Magic z 99:92. Z 32 točkami in desetimi skoki je blestel Chris Bosh. Tekma v Minneapolisu med Minnesota Timberwolves in Sacramento Kings se je končala z zmago gostov s 113:101; DeMarcus Cousins je k slavju kraljev prispeval 31 točk in 18 skokov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.