Slovenija
44 ogledov

Sončno in vroče z nevihtami; znana opozorila

vročina Saša Despot
Poletno vreme se bo nadaljevalo tudi v tem tednu. Vremenoslovci napovedujejo temperature okrog 30 stopinj Celzija in popoldanske nevihte.

Na Primorskem bodo danes, tako napovedujejo na Arsu, namerili 33 stopinj Celzija, v ostalem delu države naj bi se temperature sukale od 27 do 30 stopinj. Jasno in vroče bo tudi jutri, ko pa se bodo popoldne pojavljale plohe in nevihte, pogostejše bodo v severni Sloveniji.

Podobno vreme bo vse do konca tedna, vključno s prihodnjim vikendom, 10-dnevne vremenske napovedi kažejo isti trend vse do sredine prihodnjega tedna. Sončno in vroče, vendar s popoldanskimi nevihtami.

Znana opozorila

Očitno smo se ljudje na vročino, ki smo je bili deležni že ta konec tedna, dobro pripravili. “Kakšnega večjega navala zaradi vročine za zdaj še ni bilo,” je za žurnal24.si povedal zdravnik na ljubljanski urgenci, Timotej Šuc.Za takšno vreme pa seveda veljajo opozorila, ki jih izpostavljamo vsako leto. Pijte dovolj tekočine, izogibajte se alkoholu, jejte lahko hrano in se sredi dneva izogibajte zadrževanju na soncu,” poudari.

Na Arsu pri tem izpostavijo še priporočilo, da prostore zračimo le zjutraj in ponoči, ko so temperature še bolj znosne. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.