Šport
1111 ogledov

Špela Pretnar z novo službo

Špela Pretnar mediaspeed
Nekdanja vrhunska alpska smučarka Špela Pretnar bo poslej sodelavka v službi za stike z javnostjo krovne slovenske smučarske zveze SZS na Podutiški v Ljubljani.

Kot so sporočili s smučarske zveze, bo Špela Pretnar sodelavka na področju odnosov z javnostmi Smučarske zveze Slovenije, v prvi vrsti pa se bo posvetila projektom in komunikaciji med panogo za alpsko smučanje in novinarji ter splošno javnostjo. Pristojen za komunikacijo s sedmo silo v smučarski zvezi še naprej ostaja Tomi Trbovc.

Nekdanja izjemna slalomistka in dobitnica malega kristalnega globusa v tej disciplini, ki je v svetovnem pokalu zbrala vsega skupaj pet slalomskih zmag, enkrat je slavila tudi v veleslalomu, bo delovala tudi na področju krovnih projektov SZS in promocijskih aktivnosti, ki potekajo v okviru te športne zveze v Sloveniji.

"Špela se nam je pridružila v okviru projekta SZS vključevanja nekdanjih športnikov v delovne procese po zaključeni športni karieri. S tem na SZS krepimo področja delovanja in omogočamo prehajanje izkušenj iz različnih generacij športnikov," so ob tem zapisali v smučarski zvezi.

Pretnarjeva že ima izkušnje z novinarstvom. Nekdanja smučarka je po koncu tekmovalne poti delala kot športna poročevalka in novinarka na komercialni televiziji Pop TV, kjer je bila zaposlena do februarja 2009. V svetovnem pokalu je trinajstkrat stopila na stopničke za zmagovalke. V sezoni 1999/2000 je osvojila mali kristalni globus v posebnem slalomskem seštevku.

Triinštiridesetletna Pretnarjeva je na smučarski zvezi že prijela za delo. Tako je medijem med prvimi nalogami na novem delovnem mestu razposlala vabilo na torkovo novinarsko konferenco z moško ekipo v hitrih disciplinah, ki se je pravkar vrnila s priprav na južni polobli.

Komentarjev 7
  • tecumseh_1975 21:16 23.september 2016.

    PS: glede na bilance Koširjeve firme pričakujem da bo kmalu tudi on ene vrste svetovalec na SZS

  • tecumseh_1975 21:15 23.september 2016.

    spet reševanje socialnega problema na račun davkoplačevalcev.

  • mrki 15:46 23.september 2016.

    hmm , le kaj je počela prej, da si ni zagotovila prihodnosti ? pol pa kot vsi na državne jasli. Lepo je bit v naši domovini športnik na stroške "raje"

Sorodne novice