Šport
2 ogledov

ACH petič zapored

Odbojkarji blejskega ACH so se šestič v zgodovnini veselili naslova prvaka. Žurnal24 main
ACH Volley je tudi v tej sezoni dokazal, da je trenutno najboljši odbojkarski klub v Sloveniji. Do petega zaporednega naslova državnih prvakov so tokrat prišli z rezultatom 3:0 v zmagah.
Odločale so napake
"Čeprav smo v finale krenili na zmago, smo že po sobotnem porazu vedeli, da bo kaj takšnega težko doseči. Nismo zdržali njihovega tempa, bili so boljši," je po porazu povedal sprejemalec Salonita Jernej Potočnik . Na včerajšnji zadnji tekmi je bil še najbolj izenačen prvi niz, ko so Primorci osvojili 21 točk, v naslednjih dveh pa le 16 in 18.

Angel Perez je z nasmeškom pokazal zmagovalne športne copate. © Saša Despot

 
In zakaj so bili Blejci tokrat tako prepričljivi? "Od tistega poraza v finalu mednarodne lige smo na vsaki tekmi prikazali boljšo igro in v končnici državnega prvenstva je bila to naša najboljša predstava. Salonit je storil preveč napak in s takšno igro nam ni bil dorasel tekmec. Zato smo tudi prišli do hitre zmage in zaslužene lovorike. Naši tekmeci niso imeli konstantne igre, ampak meni je kar prav, da je bilo tako," je po končni zmagi povedal Mitja Gasparini . Podobnega mnenja je bil tudi Andrej Flajs , ki je bil med najučinkovitejšimi igralci finala: "Menim, da smo bili v vseh elementih igre boljši, veliko pa je k prepričljivi zmagi pripomogla naša borbenost. Na začetku tekem so se hitro znašli v zaostanku, zaradi tega pa so morali nato veliko tvegati v napadu in pri servisih. Ni se jim izšlo."

Upajo na ligo prvakov
Flajs ima za razliko od mnogih soigralcev pogodbo še za naslednjo sezono in želi si zaigrati tudi v Ligi prvakov . "Resnično upam, da bomo dobili povabilo Evropske odbojkarske zveze in bomo tudi v naslednji sezoni napolnili dvorano Tivoli ob tekmah Lige prvakov." O svoji prihodnosti v blejskem klubu pa bo še razmislil kapetan Matija Pleško : "Do zdaj sem bil osredotočen na treninge in na igro, vse ostale reči pa sem nekako potiskal v ozadje. So pa take stvari prisotne v športu in zdaj se bomo nekateri odločali kje, kam in kako. Za te reči bo zdaj čas in bomo videli kako se bo vse skupaj razvijalo. Marsikaj bo treba pretehtati. Menim, da še lahko igram dobro odbojko, kje pa bo to, bomo še videli. Vsekakor pa želim, da bi ACH Volley v naslednji sezoni igral v Ligi prvakov."


Finale DP v odbojki, tretja tekma:


ACH Volley : Salonit Anhovo 3:0 (21, 16, 18).
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.