Šport
14 ogledov

Alžirce pričakujejo sproščeno

Matej Mavrič Rožič se Belhadja in Chaouchija ne boji. (Foto: MC NZS.si)
1/16
Žurnal24 main
Slovenska nogometna reprezentanca je danes v johannesburškem Hyde Parku opravila nov trening. Na njem so bili prisotni vsi igralci. Kek bo verjetno vztrajal pri standardni začetni enajsterici.

Vse srečneže, ki boste naše nogometaše podpirali v živo v Južnoafriški republiki, pozivamo k sodelovanju. Svoje navijaške užitke lahko delite s celo Slovenijo, in sicer tako, da na naslov sport@zurnal24.si pošiljate svoje fotografije z nogometnih prizorišč.

K sodelovanju ste seveda vabljeni tudi tisti, ki boste pesti stiskali na odprtih prizoriščih po vsej Sloveniji.

Slovenska nogometna reprezentanca je danes v johannesburškem Hyde Parku opravila nov trening. Na njem so bili prisotni vsi igralci, vse več pa je indicev, da bo začetna enajsterica na nedeljski uvodni tekmi svetovnega prvenstva z Alžirijo v Polokwaneju ostala nespremenjena v primerjavi z večino kvalifikacijskih tekem.

Selektor Matjaž Kek je s pomočniki iz strokovnega štaba vsaj v odprtem delu treninga razdelil igralce na dve strani. Na eni strani so bili "rezervisti", na drugi pa večina tistih, ki bodo začeli tekmo z Alžirijo. Med slednjimi pričakovano ni bilo Mateja Mavriča Rožiča in Nejca Pečnika, ki pa sta za sedmo silo spregovorila po treningu.

"Priprave potekajo zelo v redu, vsi smo zdravi. Smo v zaključni fazi in lahko popravimo le še malenkosti. Za nedeljsko tekmo sem optimist," pravi Pečnik, Mavrič Rožič pa dodaja, da se čuti bližina prve tekme. "Mogoče se vidi na treningih, da je že prisoten nek naboj za tekmo, v pozitivnem smislu. S takšnimi občutki bomo tudi odpotovali v Polokwane, kjer tako kot vsi skupaj v reprezentanci pričakujem zelo optimističen rezultat," pravi Mavrič Rožič.

Kek je zaprl del treningov, a bolj zaradi tujih novinarjev kot slovenskih, saj velikih skrivnosti glede začetne enajsterice ne bi smelo biti. Kek namreč pravi, da bodo tudi v soboto igrali tako igro, kot so jo igrali že v kvalifikacijah. "Na treningih ne delamo nič takšnega, česar ne bi smeli videti. Toda to, kar se pogovarjamo med seboj v hotelu, na treningih, pač mora ostati med nami," je pojasnil Mavrič Rožič.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Tokrat se je iz ozadja v pozornost medijev prebil tudi pomočnik selektorja Keka Milan Miklavič. Ne prav gostobesedni sogovornik, ki v strokovnem štabu pomeni veliko, je za prvenstvo optimist. "Optimizem črpam iz tega, da so fantje kontinuirano kazali res dobre igre in dosegali dobre rezultate," je povedal Miklavič, ki je že dodobra spoznal tudi igro alžirske vrste.

"Doslej sva posnetke alžirske igre gledala le midva s Kekom. Danes pa se bomo z igralci najprej teoretično pogovorili o naših prvih tekmecih, v petek in soboto pa bo čas za ogled videoposnetkov in zadnje priprave na uvodni obračun," je še dejal Miklavič.

Alžirci so v zadnjem hipu dobili nepričakovani okrepitvi za tekmo s Slovenijo. Mednarodna nogometna zveza je dvema Alžircema, pomembnima členoma izbrane vrste, namreč ukinila kazen, ki sta jo dobila na dodatni tekmi afriških kvalifikacij proti Egiptu v Sudanu. Tako se bosta Slovencem najverjetneje zoperstavila tudi Nadir Belhadj in prvi vratar Faouzi Chaouchi.

"Ta odločitev me ni preveč presenetila. Pač pokazati moramo, da smo boljša ekipa od Alžirije, pa tudi če zanjo igrata omenjena nogometaša," se ne pusti zmesti Pečnik, Mavrič Rožič pa napoveduje še bolj zagrizeno igro: "To, da igrata ta ključna igralca za njihovo ekipo, je za nas le še dodaten motiv." V vsakem primeru pa bodo Alžirci nastopili brez kapetana Yazida Mansourija, saj se mu je selektor odrekel zaradi slabe forme.

Slovenska reprezentanca bo v petek opravila še zadnji trening v Johannesburgu pred odhodom v Polokwane. Tja se bo odpravila v soboto z letalom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.