Šport
106746 ogledov

Znanega športnika odnesel morski tok, ni mu bilo več pomoči

Ryan Mallett Profimedia
Med plavanjem na Floridi je umrl nekdanji igralec ameriškega nogometa v ligi NFL Ryan Mallett.

Iz Združenih držav Amerike poročajo o tragičnem dogodku, v katerega je bil udeležen nekdanji igralec v ligi ameriškega nogometa NFL Ryan Mallett. Mallet, ki je igral na položaju quarterbacka (podajalca), je umrl v nesreči med plavanjem na Floridi. Star je bil 35 let.

Iz NFL so ob novici o njegovi smrti na Twitterju objavili izjavo, v kateri so navedli, da je "družina NFL globoko užaloščena zaradi smrti Ryana Malletta. Naše misli so z njegovo družino in ljubljenimi."

Na podlagi poročila urada šerifa okrožja Okaloosa je mogoče sklepati, da je bil Mallett v vodi skupaj s skupino devetih do dvanajstih oseb in je utonil, ko se je skušal vrniti na obalo. Po vsej verjetnosti se je znašel v morskem toku. Nacionalna meteorološka služba je izdala izjavo, v kateri je opozorila na močne morske tokove na tem območju.

Nesreča se je zgodila ob obali Destina na Floridi. Mallet, ki je igral za klube New England Patriots, Houston Texans in Baltimore Ravens, je bil v vodi s skupino, ko so zašli v težave, so sporočile oblasti. Malletta so reševalci zvlekli na kopno, a je umrl kljub poskusom oživljanja.

Po končani aktivni karieri je bil Mallett zaposlen kot srednješolski nogometni trener v rodnem Arkansasu. "Izgubili smo velikega človeka. Hvala za vse, Ryan," je superzvezdnik Tom Brady zapisal na Instagramu ter objavil fotografijo iz časov, ko sta bila skupaj pri Patriots.

Mallett je sicer v ligi NFL nastopal med leti 2011 in 2018, pri vseh treh ekipah, New England Patriots, Houston Texans in Baltimore Ravens, pa je imel pretežno vlogo rezervnega podajalca. Na naboru so ga leta 2011 izbrali ravno Patriots, pri katerih se je v vlogi Bradyjeve rezerve učil od najboljšega na svetu.

Pred prihodom v ligo NFL je igral nogomet v NCAA kolidž ligi za Michigan Wolverines in Arkansas Razorbacks. Še posebej je blestel pri slednjih ter prepričal legendarnega trenerja Billa Belichika, da je na naboru zanj porabil izbor v tretjem krogu. Številni strokovnjaki so bili sicer mnenja, da bi moral biti izbran celo v prvem krogu, a je na koncu v tretjem padel v roke Patriots, ki so zanj porabili svoj najvišji izbor za podajalca po letu 1993. Ocenili so ga namreč za najboljšega podajalca na naboru.

Toda Mallett se v Bradyjevi senci ni naigral in po treh sezonah je bilo konec njegove avanture pri Patriots. Leta 2014 je bil tako zamenjan k Houston Texans, kjer je sredi sezone na poziciji prvega podajalca zamenjal Ryana Fitzpatricka. V naslednji sezoni se je na poziciji prvega podajalca izmenjaval z Bryanom Hoyerjem, sredi sezone pa je bil odpuščen.

Po poškodbah Joa Flacca in Matta Schauba pri Baltimore Ravens je podpisal za ekipo iz Marylanda ter igral najboljši nogomet svoje kariere. Po vrnitvi Flacca je imel naslednji dve sezoni vlogo njegove prve menjave, dokler se ni pred sezono 2018 umaknil iz lige NFL.

Tekom svoje profesionalne kariere je Mallett nastopil na 21 tekmah v ligi NFL, od tega jih je 8 začel v prvi postavi. Uspešno je zaključil 190 podaj (55-odstotna natančnost) za 1835 jardov. Zbral je 9 podaj in en tek za touchdown, medtem ko je imel na svojem spisku tudi 10 prestreženih podaj.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice