Šport
27 ogledov

Anićeva peta, Ponomarenkova brez finala A

Franka Anić London olimpijske igre 2012 Stanko Gruden/STA
Štirinajsti dan olimpijskih iger v Londonu sta slovenske barve zastopali Franka Anić in Špela Ponomarenko Janić. Prva je v taekwondoju zasedla peto mesto, druga pa se je morala zadovoljiti z 12. mestom.

Od dveh slovenskih predstavnic, ki so v petek nastopile na olimpijskih igrah v Londonu, je do borbe za kolajno prišla taekwondoistka Franka Anić, a je boj za bron proti Američanki Paige McPherson izgubila. Debi na OI je tako končala na petem mestu. Kajakašica na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić je na 200-metrski razdalji končala brez finala A.

Anićeva je v kategoriji do 67 kilogramov najprej s 15:11 ugnala Kazahstanko Gulnafis Ajtmuhambetovo, v četrtfinalni borbi je z 10:5 premagala Kanadčanko Karine Sergerie, drugo nosilko in dobitnico srebra na igrah v Pekingu 2008, za preboj v finale pa je izgubila proti proti Južnokorejki Kyung Seon Hwang, olimpijski prvakinji iz Pekinga in bronasti iz Aten, ki jo je premagala s 7:0. V zadnji borbi jo je premagala še McPhersonova.

Ponomarenko Janićeva na OI ni izpolnila svojih ciljev, saj je tudi na 200 metrov ostala brez finala najboljših osmih, s petim mestom v svoji polfinalni skupini se je uvrstila v sobotni finale B.

Slovenka v Etonu na jezeru Dorney ni izpolnila svojih pričakovanj. Potem ko je v Pekingu na olimpijskih igrah zasedla šesto mesto na 500 metrov, tega dosežka štiri leta kasneje ni ponovila. Letos je več stavila na daljšo razdaljo, a se na 500-metrski preizkušnji ni prebila v finale najboljše osmerice, na koncu se je morala zadovoljiti z 12. mestom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.