Šport
54 ogledov

Arsenal in Tottenham poražena

Bafetimbi Gomis EPA
Swansea je na domači zelenici po preobratu premagal Arsenal, Tottenham je klonil doma s Stokom. Nogometaši londonskega Chelseaja tudi po 11. kolu angleškega prvenstva ostajajo neporaženi. Modri so tokrat z 2:1 slavili pri Liverpoolu.

Arsenal je po porazu v gosteh pro Swanseaju izgubil dve mesti na lestvici in je zdaj šesti. V emakovrednem prvem polčasu so bili sicer topničarji bližje zadetku, ko je po dvojni podaji z Aaronom Ramseyjem z bližine streljal Danny Welbeck, a se je v golu izkazal nekdanji član Arsenala Lukasz Fabianski.

Ta je klonil v 63. minuti po hitrem protinapadu, ki ga je začel Alex Oxlade-Chamberlain, Welbeck se je na desni strani kazenskega prostora lepo otresel domačih branilcev, po njegovi podaji v sredino pa je svoj osmi zadetek v Premier League zabil Alexis Sanchez. Swansea je nato z izjemnim prostim strelom v igro vrnil Islandec Gylfi Sigurdsson, le tri minute kasneje pa je po podaji z leve strani najvišje v petercu gostov skočil Bafetimbi Gomis in s svojim prvim zadetkom v angleškem prvenstvu postavil končni izid dvoboja. Arsenal je v nadaljevanju poskušal izenačiti, a si lepših priložnosti ni pripravil. Swansea je v tej sezoni osvojil 13 od možnih 18 točk na svoji zelenici.

Navijačem Arsenala je verjetno v slabo uteho tudi nov velik spodrsljaj njihovega največjega tekmeca. Tottenham je doma klonil proti Stoke Cityju, gostje so že po prvem polčasu vodili z 2:0, poraz domačih pa je v 77. minuti le ublažil Belgijec Nacer Chadli.

Chelsea ne popušča

Chelsea še vedno prepričljivo vodi v Premier League, tokrat je londonski klub vse tri točke osvojil na Anfieldu. Trener Liverpoola Brendan Rodgers je v prvo enajsterico uvrstil kar sedem igralcev, ki med tednom niso bili v prvi postavi ob porazu v Ligi prvakov z madridskim Realom, a se mu njegove kalkulacije in osredotočanje predvsem na dvoboj z Londončani ni izplačalo.

Simon Mignolet | Avtor: EPA EPA
Gostitelji so sicer povedli po strelu Emreja Cana, ko je žoga na poti proti golu zadela branilca Garyja Cahilla, spremenila smer in prevarala vratarja Thibauta Courtoisa. A zadetek ni zmedel Londončanov, ti so se hitro vrnili v igro. Po kotu je z glavo streljal John Terry, Simon Mignolet je še ubranil, v gneči pred njegovim golom pa se je nato najbolje znašel Cahill. Sodniki zadetka najverjetneje ne bi priznali, a jih je na to, da je žoga v celoti prečkala golovo črto, upozoril sistem, ki ga v ta namen uporabljajo v Angliji.

Gostje so kasneje zagospodarili na sredini igrišča, v vodstvo pa jih je z desetim zadetkom v sezoni popeljal Diego Costa. Po levi strani je pobegnil Cesar Azpilicueta, podal v sredino, kjer je Mignolet žogo le preusmeril proti španskemu reprezentantu. Domači so ob koncu tekme pritisnili na vrata Chelseaja, v zadnjih minutah tudi zahtevali enajstmetrovko zaradi Cahillovega igranja z roko, a do izenačenja ni prišlo. 

Mata za mat Londončanom

Manchester United je tokrat prišel do minimalne zmage proti Crystal Palacu. Obe ekipi sta v prvem polčasu zamudili po eno lepo priložnost, pri domačih je bil blizu zadetka Luke Shaw, pri Londončanih pa Fraizer Campbell. Trener rdečih vragov Louis van Gaal je odločilno potezo povlekel po uri igre, ko je na zelenico poslal Španca Juana Mato. Ta je domačim zmago zagotovil v 67. minuti, še enkrat pa je zatresel okvir tekmečevih vrat.

Tudi na ostalih tekmah, ki so se pričele ob 16. uri, gledalci do polčasa niso videli zadetkov, kasneje pa je odlično formo potrdil Southampton, ki z dvema zadetkoma rezervista Shana Longa ostaja drugi na lestvici, Burnley pa je prišel do prve zmage v elitni angleški druščini.  

Znova le točka Cityju 

V zadnji sobotni tekmi pa je znova spodrsnilo aktualnim prvakom. Ti so na gostovanju pri QPR osvojili le točko. Tekma je ponudila kar tri razveljavljene zadetke domačinov, Charlie Austin pa je bil večji del tekme nerešljiva uganka za gostujoče branilce. Napadalec londonske ekipe je v 21. minuti že tretjič premagal Joeja Harta, a mu sodniki prvič niso razveljavili zadetka, čeprav je tudi tokrat kar precej zadišalo po prepovedanem položaju. Na drugi strani je bil sumljiv tudi zadetek za izenačenje Sergia Agüera, ki si je pri pripravi dobrega položaja za strel žogo pomagal umiriti tudi z roko. 

QPR je povedel tudi v drugem polčasu, ko je Austin poslal nevarno podajo v kazenski prostor Manchester Cityja, za prostor sta  se borila Bobby Zamora in Martin Demichelis, od slednjega pa se je žoga odbila v gol. A tudi tokrat je odgovoril Agüero, Cityju pa nato v zadnjih minutah kljub pritisku ni uspel popolen preobrat.

Premier League, 11. kolo:

Liverpool : Chelsea  1:2 (1:1)
Can 9.; Cahill 14., Costa 67.

Burnley : Hull City  1:0 (0:0)
Barnes 50.

Manchester United : Crystal Palace  1:0 (0:0)
Mata 67.

Southampton : Leicester  2:0 (0:0)
Long 75., 80.

West Ham : Aston Villa  0:0

QPR : Manchester City 2:2 (1:1)
Austin 21., Demichelis 76./ag; Agüero 32., 83.

Sunderland : Everton  1:1 (0:0)
Larsson 67.; Baines 76./11-m

Tottenham : Stoke City  1:2 (0:2)
Chadli 77.; Krkić 6., Walters 33.

WBA : Newcastle  0:2 (0:1)
Pérez 45., Coloccini 62.

Swansea City : Arsenal  2:1 (0:0)
Sigurdsson 75., Gomis 78.; Sánchez 63.

Lestvica:
1. Chelsea 29 točk
2. Southampton 25
3. Manchester City 21
4. West Ham 18
5. Swansea 18
6. Arsenal 17
7. Manchester United 16
8. Newcastle 16
9. Stoke City 15
10. Everton 14
11. Liverpool 14
12. Tottenham 14
13. WBA 13
14. Sunderland 12
15. Hull City 11
16. Aston Villa 11
17. Crystal Palace 9
18. Leicester City 9
19. QPR 8
20. Burnley 7

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.