Šport
19 ogledov

"Atlético nam je želel vrniti Oblaka"

Luis Filipe Vieira (levo) Benfica EPA
Predsednik Benfice je zatrdil, da so imeli portugalski prvaki možnost Jana Oblaka vrniti v svoje vrste, a da so v Lizboni zavrnili ponudbo.

V pogovoru za klubsko televizijo je predsednik Benfice, Luís Filipe Vieira, razkril, da je madridski Atlético portugalskim prvakom ponudil možnost, da bi Jana Oblaka še vedno lahko imeli v svojih vrstah. Ponudba naj bi na naslov Benfice prišla več tednov zatem, ko se je slovenski reprezentant že preselil v špansko prestolnico.

"Predstavniki Atlética nas niso kontaktirali neposredno, ampak se je oglasil znan agent, ki je imel zelo konkretno ponudbo. Operacija je vključevala Oblaka, denar in prestop enega od naših nogometašev," je za Benfica TV dejal Vieira.

Portugalski mediji so že razkrili, za katerega igralca Orlov naj bi šlo. Argentinski napadalni vezist Nico Gaitán je že nekaj časa želja Diega Simeoneja, vendar se španski prvaki za njegov nakup niso odločili, saj naj bi Benfica v zameno zahtevala kar 45 milijonov evrov. 

Poškodba zagrenila nov začetek

Oblak, ki je julija prišel v tabor Atlética kot zamenjava za Thibauta Courtoisa, v tem prestopnem roku seveda ne more še enkrat zamenjati delodajalca. Možen pa bi bil dogovor, po katerem bi 21-letni vratar na stadionu Luz še eno sezono ali dve branil kot posojeni nogometaš kluba iz španske prestolnice. V vse bolj zapletenem svetu nogometnih transferjev je seveda mogoč še kakšen drug scenarij. Po nastopu finančnega "fair-playa" številni klubi namreč posle prestavljajo v naslednje leto, da ne bi izpolnili "kvote" zapravljenega denarja, ki jo je določila Uefa.

Oblak je kmalu po prihodu k španskim prvakom staknil poškodbo, ki je prestavila njegov debi. Še vedno je pod vprašajem tudi njegov nastop v španskem superpokalu proti madridskemu Realu, prav tako še ni jasno, ali bo Škofjeločan pripravljen do začetka La Lige, ki se začne konec avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.