Šport
12 ogledov

Atomsko Gorenje do tal potolklo Chambery

Melić Gorenje Velenje Silkeborg Liga prvakov Gregor Katič
Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v soboto na domačem parketu priredili eno največjih presenečenj v letošnji Ligi prvakov in na kolena položili mogočni Kiel, igralci velenjskega Gorenja pa so dan kasneje zanesljivo slavili pri francoskem Chamberyju (31:20).

Slovenski rokometni prvaki so po sobotnem senzacionalnem zmagoslavju Celja Pivovarne Laško nad nemškim Kielom v nedeljo dosegli prvo zmago v gosteh v evropski Ligi prvakov v sezoni 2012/13.

Po porazih v Makedoniji in na Poljskem so točke osvojili v deželi aktualnih olimpijskih in svetovnih prvakov, skupno pa je to že njihova tretja zmaga v najbolj imenitnem klubskem tekmovanju na stari celini. Pred tem so ugnali ruski Sankt Peterburg in danski Bjerringbro-Silkeborg.

Velenjčani so se v prvem polčasu dobesedno poigrali z gostitelji, to je bila prava lekcija rokometa, nekakšna igra mačke z mišjo. Izbranci Branka Tamšeta so v uvodnih dvajsetih minutah prikazali "atomsko predstavo": obramba je bila naravnost nepremagljiva, če pa se je v njej pokazala razpoka, pa je na sceno stopil vratar Ivan Gajić, ki je domačim rokometašem iz minute v minuto "nabijal" vse večje komplekse.

Na semaforju že 15:4

Še lepšo predstavo so ose prikazale v napadu: postavljeno tekmečevo obrambo so razbijali s hitrim kroženjem žoge in goli z vseh možnih položajev, veliko zadetkov pa so dosegli iz bliskovitih nasprotnih napadov. Temu primerno se je odvijal "film tekme": v 10. minuti so vodili s +6 (8:2), v 20. s 14:4, najvišjo prednost pa so si priigrali dve minuti pozneje, ko se je na semaforju zasvetil izid 15:4.

Po tem naravnost perfektnem obdobju je nastopilo nekajminutno velenjsko zatišje, do sape so prišli tudi gostitelji, ki so na veliki odmor odšli z zaostankom sedmih golov (9:16). V prvem polčasu bledi Francozi so svoj najlepši obraz prikazali v prvih desetih minutah drugega polčasa, ko so znižali na 13:19, nato pa so rokometaši iz Šaleške doline znova zaigrali na vso moč in z delnim izidom 4:0 v 43. minuti povišali na +10 (24:14).

Pet minut pozneje so po golu Klemna Cehteta povedli s 27:15, minuto zatem pa po golu Janeza Gamsa z 28:16. Najvišjo prednost so si priigrali v 55. minuti, ko je Marko Dujmovič povišal na 31:18.

V velenjski ekipi je bil najbolj učinkovit Fahrudin Melić, ki je dosegel osem golov, po šest zadetkov sta prispevala Jure Dolenec in Cehte. Izkazal se je tudi vratar Ivan Gajić s 15 obrambami. Velenjska zasedba bo v naslednjem kolu gostila Chambery, tekma pa se bo v soboto, 24. novembra, v Rdeči dvorani pričela ob 16.30.

Liga prvakov, skupina C, 5. kolo:

Chambery : Gorenje Velenje 20:31 (9:16)
Marroux 5 (4), Paty 3, Detrez 3; Melić 8, Dolenec 6 (2), Cehte 6, Gaber 4, Gams 4

Metalurg Skopje : Vive Targi Kielce 21:23 (12:10)
Sankt Peterburg : Bjerringbro-Silkeborg 23:35 (11:18)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.