Šport
63 ogledov

Babič presenetil, Rajteričeva ubranila krono

Babič državno prvenstvo DP boks dvorana Edvarda Peperka vojašnica
1/2
BZS
Na 22. državnem prvenstvu v boksu, ki se je po dolgih letih vrnilo v Ljubljano, smo dobili nove in nekaj starih prvakov v ženski in moški konkurenci. Naslov najboljše boksarke je osvojila Mateja Rajterič (DBŠ Combat Academy Ljubljana), najboljši pa je pri moških malce presenetljivo postal Daniel Babič (TKD Gepard Ljubljana).

Konec tedna se je v Ljubljani končalo 22. državno boksarsko prvenstvo za člane in članice. V štirih dneh smo v športni dvorani Vojašnice Edvarda Peperka videli zanimive borbe in dobili nove državne prvake, štiri v ženski in sedem v moški konkurenci.

Končni rezultati: 

Laskavi naslov najboljšega posameznika prvenstva sta povsem zasluženo prejela v ženski kategoriji Mateja Rajterič (DBŠ Combat Academy Ljubljana), ki je ponovno dokazala, da gre za izjemno športnico, in v moški konkurenci presenetljivo mladi Daniel Babič, član TKD Gepard Ljubljana, ki je na kolena pospravil svojega nasprotnika v kategoriji do 69 kg.

Med prireditvijo v Ljubljani je najboljši slovenski boksar vseh časov Dejan Zavec podaril svoje rokavice s podpisom, izkupiček od dražbe pa je prejelo Koroško društvo za cerebralno paralizo.

Najuspešnejši je bil boksarski klub iz Slovenske Bistrice, ki je osvojil kar tri naslove državnega prvaka. Novi državni prvaki so:

Ženske

Kategorija 51: NINA GORIŠEK – TKD GEPARD
Kategorija 54: MATEJA RAJTERIČ – DBŠ COMBAT ACADEMY
Kategorija 57: ANDREJA BEŠTER – BK KRANJ
Kategorija 64: KATARINA KOSMAČ – FCL LJUBLJANA
Kategorija 75: KATJA OVSENIK - GOLDEN GLOVES

Moški

Kategorija 56: EDIN SEJDINOVIČ – ŽBK MARIBOR
Kategorija 60: GREGOR DEBELJAK – BK LJUBLJANA
Kategorija 64: TADEJ MERNIK – BK SLOVENKSA BISTRICA
Kategorija 69: DANIEL BABIČ – TDK GEPARD
Kategorija 75: ALJAŽ VENKO – BK SLOVENKSA BISTRICA
Kategorija 81: MATIC SAMASTUR – BK SLOVENSKA BISTRICA
Kategorija 91: PETAR GAVRIĆ – BK TIVOLI
Kategorija +91: HARIS ASKALIĆ – BK TIVOLI

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.