Šport
20 ogledov

Bauer trikrat mimo za 21. mesto

Bauer je svojo nalogo v štafeti opravil izjemno. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Norvežan Terjei Boe je dobil zasledovanje na 12,5 kilometra. Klemen Bauer je končal na 21., Janez Marič na 38. mestu. Ob 14.15 bo v Hochfilznu na sporedu še ženska štafeta.
Ženska štafeta Nemkam
Nemške biatlonke so zmagovalke štafetne preizkušnje svetovnega pokala v Hochfilznu. Kathrin Hitzer, Magdalena Neuner, Sabrina Buchholz in Andrea Henkel so na 4x6 kilometrov dolgi preizkušnji zanesljivo za 59,1 sekunde ugnale drugouvrščeno Ukrajino, tretja pa je bila Norveška (+1:08,4). Slovenke niso nastopile.

Norvežan Tarjei Boe je zmagal tudi na zasledovalni tekmi (na 12,5 kilometra s štirimi streljanji) v avstrijskem Hochfilznu. Po petkovem slavju v sprintu je dosegel svojo drugo zmago v svetovnem pokalu. Le na zadnjem streljanju je zgrešil eno tarčo in tako brez težav ubranil prednost 38 sekund pred na koncu drugouvrščenim Avstrijcem Simonom Edrom (ena zgrešena tarča). Tretji je bil s 40 sekundami zaostanka Rus Ivan Čerezov, ki je v ciljnem sprintu premagal rojaka Jevgenija Ustjogova in vodilnega v skupnem seštevku, Norvežana Emila Hegleja Svendsena. Slednji je kar štirikrat zgrešil, a vnovič odlično tekel. Podobno se je godilo tudi legendarnemu Norvežanu, Oleju Einarju Bjoerendalnu, ki ni pokril treh tarč in končal na sedmem mestu.

Klemen Bauer
je startal kot 26., a je na drugem streljanju zgrešil enkrat, na tretjem pa kar dvakrat in tako je napredoval le do 21. mesta. Imel je dve minuti in pol zaostanka za zmagovalcem. Še minuto in pol več pa je s štirimi zgrešenimi streli končal Janez Marič, a je ob še več napakah tekmecev končal na 38. mestu (v petek je bil 51.). Preostala Slovenca, Jakov Fak (61.) in Vasja Rupnik (85.), si nista izborila zasledovalnega nastopa.

Po odličnem streljanju konkurentov, ki niso delali napak, je napredek Bauerja za pet in Mariča za kar 14 mest zagotovo lep dosežek. Predvsem je pomembno to, da sta oba na zadnjem streljanju stoje zadela vse tarče, se pravi, da sta se znala zbrati, kar je dobra napoved za nedeljsko štafeto.
Uroš Velepec

Trener Uroš Velepec je bil po preizkušnji zadovoljen z nastopoma: "Kar se pogojev tiče, so bili izredno težki, ker je bila proga mehka, saj je ponoči padlo 30 do 40 centimetrov snega, tako da je bila tekma počasna in naporna. Bilo je malo vetra, kar vidite pri rezultatih, saj je bilo ogromno ničel. Kar se tiče naših nastopov moramo biti zadovoljni, saj smo napredovali. Po odličnem streljanju konkurentov, ki niso delali napak, je napredek Bauerja za pet in Mariča za kar 14 mest zagotovo lep dosežek. Predvsem je pomembno to, da sta oba na zadnjem streljanju stoje zadela vse tarče, se pravi, da sta se znala zbrati, kar je dobra napoved za nedeljsko štafeto. Upam, da bosta te občutke zadržala in jutri ustrelila podobno in potem smo lahko kar nevarni."

V nedeljo moška štafeta in žensko zasledovanje
V nedeljo bosta na sporedu še ženska zasledovalna tekma in moška štafeta. Teja Gregorin bo šla na zasledovalno tekmo kot 11. s petkovega sprinta, na 21. mestu je bila Andreja Mali, 53. pa Tadeja Brankovič Likozar.

Hochfilzen, zasledovanje, 12,5 km (M):

1. Tarjei Boe (Nor) 36:32,4 (1)

2. Simon Eder (Avt) +38,7 (0)
3. Ivan Čerezov (Rus) +40,0 (2)
4. Jevgenij Ustjugov (Rus) +40,9 (1)
5. Emil Hegle Svendsen (Nor) +43,5 (4)
6. Christoph Sumann (Avt) +47,1 (1)
...
21. Klemen Bauer (Slo) +2:29,6 (3)
38. Janez Marič (Slo) +4:04,0 (4)


Skupno po 5 od 26 tekem:

1. Emil Hegle Svendsen (Nor) 257 točk

2. Tarjei Boe (Nor) 246
3. Ole Einar Björndalen (Nor) 235
4. Martin Fourcade (Fra) 167
5. Michael Greis (Nem) 144
6. Anton Šipulin (Rus) 143
...
11. Jakov Fak (Slo) 125
...
13. Klemen Bauer (Slo) 101
42. Janez Marič (Slo) 35

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.