Šport
86 ogledov

Bedene po težavah z dihanjem do velikega preobrata

Aljaž Bedene pesek Profimedia
Najboljši slovenski teniški igralec je imel v uvodu turnirja na Sardiniji obilo težav.

Aljaž Bedene se je uvrstil v drugi krog turnirja serije ATP 250 v italijanskem Cagliariju na Sardiniji. V zahodni soseščini je na turnirju z denarnim skladom 408.800 evrov z 1:6, 7:5, 7:6(3) premagal 19-letnega domačina Giulia Zeppierija. 

bjorn borg Ognjeni krst Šport Sin legende doživel ponižanje

Ljubljančan je imel v prvem delu obračuna težave z dihanjem, v drugem pa z žuljem. Zaradi tega je moral trenutno 58. igralec sveta vzeti tudi zdravniški premor po tretji igri drugega niza, ko je mladi Italijan, sicer 313. igralec lestvice ATP, vodil s 6:1, 2:1. Bedene je nato le bolje zadihal in v tesni končnici drugega niza dosegel "break" v 11. igri, v naslednji pa dvoboj izenačil.

Rimski najstnik je v tretjem nizu hitro prišel do odvzema servisa in povedel s 4:1. Nato se je Bedene zbral, Italijan pa delal vse več napak. Posledično je 31-letnik izničil prednost tekmeca.

Pri vodstvu Italijana s 4:3 v odločilnem nizu sta oba potrebovala zdravniško pomoč, Zeppieri zaradi poškodbe desne mečne mišice, Bedene pa zaradi žulja na desnem sredincu. Ljubljančan je nato v 11. igri imel priložnost za nov odvzem servisa, a se je Italijan rešil. V podaljšani igri je nato Ljubljančan le unovčil izkušnje in slavil po dveh urah in 25 minutah.

V drugem krogu se bo 31-letni Ljubljančan pomeril z Belorusom Jegorjem Garasimovom, ki je v prvem krogu s 6:4, 6:0 ugnal sedmega nosilca Argentinca Guida Pello.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice