Šport
161 ogledov

Blaž Rola: Ostal bo grenak priokus

Blaž Rola Epa
Slovenski teniški igralec Blaž Rola se je od odprtega prvenstva Francije v Parizu poslovil že po prvem krogu.

Osemindvajsetletni Slovenec, ki je trenutno na 188. mestu lestvice ATP, je brez dobljenega niza izgubil proti 20-letnemu Švedu Mikaelu Ymerju. Ta je Ptujčana presenetil že v prvem nizu, ko mu je z izidom niza 6:0 v teniškem žargonu po 28 minutah zavezal kravato. V drugem nizu je slovenski igralec pokazal nekoliko več ter 148. igralcu sveta vendarle vzel tri igre.

Dvoboj je odločala podaljšana igra tretjega niza, ki pa jo je, kljub boljši igri Slovenca, vseeno dobil Šved, ki si je tako s 3:0 v nizih oziroma s 6:0, 6:3, 7:6 (5) priboril napredovanje v naslednji krog.

Roli igra proti mladem Švedu ni stekla, storil je kar 53 neizsiljenih napak, v igrišče pa spravil le 61 odstotkov prvih servisov. "Žal bo danes ostal zelo grenak priokus, saj sem odigral slabo tekmo," je ocenil po dvoboju.

"Enostavno nisem mogel najti poti iz tega 'živega peska', da bi se mi igra bolj odprla. Trudil sem se igrati nekoliko bolj agresivno, ob tem bi si morda lahko očital, da nisem poskušal igrati nekoliko bolj potrpežljivo in ujeti malo več ritma. Enostavno mi ni deloval servis, naredil sem preveč napak," je dodal.

Rola se je na glavni turnir peščenega grand slama Roland Garros prebil skozi kvalifikacije. To je bil njegov šesti nastop v karieri na enem od turnirjev za grand slam. Najboljše izide je dosegel v letu 2014, ko se je v avstralskem Melbournu in Wimbledonu prebil v drugi krog. Tega leta je v New Yorku nastopil v prvem krogu, prav tako leto dni kasneje na OP Avstralije in v Wimbledonu.

Slovo tudi Jakupovičeve

Današnji poraz Role in zatem še Slovenke Dalile Jakupovič, ki je proti Japonki Kurumi Nara izgubila s 5:7, 7:5 in 3:6, pomeni, da se je med rekordnimi šestimi slovenskimi predstavniki v konkurenci posameznikov in posameznic v drugi krog prebila le Polona Hercog.

Osemindvajsetletna Jeseničanka, ki je na lestvici WTA na 105. mestu, je proti 238. igralki sveta Nari danes izgubila tretji niz, potem ko sta bili igralki včeraj zaradi pomanjkanja svetlobe prisiljeni prekiniti dvoboj pri izenačenju v nizih. Jakupovičevi je ob nadaljevanju dvoboja sprva kazalo bolje, v tretji igri je nasprotnici odvzela servis in v naslednji na svoj servis vodstvo povečala na 3:1. A Japonka je zatem našla višjo prestavo, začela igrati bolj napadalno s pogostimi prihodi na mrežo, Jakupovičeva pa ni imela pravega odgovora.

Dalila Jakupović | Avtor: Epa Epa

Naslednjih pet iger je tako pripadlo Japonki, ki se bo v drugem krogu pomerila z zmagovalko 23 turnirjev za grand slam Američanko Sereno Williams.

Hercogova je v prvem krogu s 4:6, 6:2 in 8:6 premagala 32. nosilko, Belorusinjo Aliaksandro Sasnovič in jo v 2. krogu čaka Američanka Jennifer Brady. Že včeraj so izpadli Kaja Juvan, ki je morala priznati premoč Romunki Sorani Cirstea s 5:7, 6:4, 5:7 in Tamara Zidanšek, ki je izgubila proti Belgijki Elise Mertens, 20. nosilki, s 6:4, 3:6 in 2:6.

Klonil pa je tudi prvi slovenski moški igralec Aljaž Bedene, boljši od njega je bil sz 1:6, 7:6 (4), 4:6 in 4:6 Hrvat Borna Ćorić, sicer 15. igralec sveta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice