Šport
26 ogledov

Bolt: "Jaz sem čist"

Bolt Pariz Stade de France diamantna liga atletika tek na 100 sto metrov EPA
Jamajški superzvezdnik Usain Bolt je danes prvič komentiral pozitivna dopinška testa obeh sprinterskih tekmecev, Američana Tysona Gaya in rojaka Asafe Powella.


Šestkratni olimpijski prvak Usain Bolt, na katerega so že večkrat padli sumi o zlorabi prepovedanih sredstev, je poudaril, da je sam "čist športnik in da mu lahko navijači in sponzorji zaupajo".

"Novica o pozitivnih testih je morala biti za oba sprinterja velik šok. Upam, da bosta razjasnila, za kaj je šlo," je v Londonu na prizorišču diamante lige, kjer bo v petek tekel na 100 m, dejal Bolt, ki bo prihodnji mesec dopolnil 27 let.

"Ne bom izgubljal spanca"

Na številna vprašanja o dopingu je Bolt, ki je lani na olimpijskih igrah v Londonu ponovil trojček zmag (100, 200 in 4 x 100 m) iz Pekinga, odgovarjal povsem mirno.

"Jaz sem 'čist'. Nazadnje so me testirali ravno včeraj. A nič hudega, dopinško testiranje je zame postalo že rutina. Na svetu sem za to, da navdihujem druge. Vem, da imam poseben dar, in vem, da sem 'čist'. Ob pozitivnih testih drugih športnikov ne bom izgubljal spanca."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.