Šport
13 ogledov

Brajkovič odličen peti v Koloradu

jani brajkovič astana EPA
Jani Brajkovič je na kolesarski dirki v Koloradu zasedel končno peto mesto. Zmage se je po odlično odpeljanem kronometru veselil Christian Vande Velde.

Američan Christian Vande Velde je zmagovalec kolesarske dirke USA Pro Challenge, ki se je ponoči končala v Denverju v Koloradu. V sklepni vožnji na čas je Vande Velde z drugim mestom odnesel zmago dotlej vodilnemu rojaku Leviju Leipheimerju, ki se je moral na koncu zadovoljiti s tretjim mestom.

Kolesarji so se v Denverju soočili s 13,5 kilometra dolgim kronometrom, na katerem je največ moči pokazal domačin Taylor Phinney (BMC Racing Team), ki je progo zmogel v 17:25 minute, Vande Velde (Garmin Sharp) je zaostal 10 sekund, tretjeuvrščeni Američan Tejay van Garderen (BMC) pa 19. Leipheimer je bil s 43 sekundami zaostanka "šele" deveti, kar ga je na koncu s prvega v skupnem vrstnem redu vrglo celo na tretje mesto, saj ga je prehitel tudi van Garderen.

Edini slovenski kolesar na dirki, Jani Brajkovič (Astana), je v kronometru zaostal 52 sekund, skupno pa je zasedel peto mesto.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.