Šport
73 ogledov

Branik kljub porazu v četrtfinale pokala EHF

finale rokomet Celje Pivovarna Laško Klima Petek veselje Gregor Katič
Rokometaši mariborskega Branika so se navkljub današnjem porazu z norveškim Elverumom s (27:30) uvrstili v četrtfinale pokala EHF.

Preboj med osem najboljših so mariborskemu Braniku omogočili rokometaši slovaškega Tatrana iz Prešova z današnjo zmago nad danskim Koldingom z (29:22).

Izbranci mariborskega trenerja Marka Šibile so po obetavnem začetku sredi prvega polčasa povsem popustili in si v 20. minuti pridelali kar pet golov zaostanka (9:14), še bolj krizne trenutke pa doživeli pet minut kasneje, ko so zaostali za šest (11:17). V končnici prvega dela tekme so vendarle nekoliko bolj strnili svoje vrste in se gostiteljem približali na štiri gole (15:19).

Najboljšo predstavo na Norveškem so prikazali v obdobju med 30. in 40. minuto, ko so praktično ujeli gostitelje in znižali na 20:21. Visok ritem jih je pošteno utrudil, do sape so prišli tudi gostitelji in jim znova ušli na šest golov (21:27). Mariborčani so v zadnji četrtni skušali uprizoriti preobrat, njihova namera pa je bila neuspešna.

EHF spet s čudno odločitvijo

Evropska rokometna zveza (EHF) je po izbiri prireditelja sklepnega turnirja, ki bo 19. in 19. maja v francoskem Nantesu, nekoliko spremenila sistem tekmovanja. Nantes, sicer drugouvrščeno moštvo iz skupine D, se je neposredno uvrstil na turnir četverice, kar v praksi pomeni, da bodo na sporedu le trije četrtfinalni dvoboji, iz nadaljnjega boja pa bo izpadla najslabša drugouvrščena ekipa iz skupinskega dela EHF.

V skupini A sta nemški Göppingen in španska Naturhouse La Rioja po nepolnem zadnjem krogu zbrali po osem, v skupini B je nemški Rhein-Neckar Löwen zbral deset, Kolding pa šest točk.

V skupini C je v vodstvu Maribor Branik s sedmimi, danski Tvis Holstebro in poljska Wisla iz Plocka sta jih pred nedeljskim medsebojnim obračunom zbrala po šest, v skupini D pa nemški Magdeburg in Nantes po devet točk.

Žreb četrtfinalnih parov bo v torek, 26. marca, na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju.

Koprčani so se poslovili z zmago v domači Bonifiki

Bombač Cimos Koper | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Močno zdesetkani Cimos Koper - manjkali so poškodovani Milorad Krivokapić, Nikola Manojlović, Tine Poklar, Uroš Bundalo in Matjaž Brumen, slednja sta bila na klopi za moralno podporo - je na kolena položila trdovratno skandinavsko ekipo, njen odpor pa je po izenačenem dvoboju s številnimi preobrati zlomila v izdihljajih razburljive tekme.

Koprska ekipa je v skupinskem delu tega evropskega pokala na šestih tekmah dvakrat premagala Eskilstuno Guif in enkrat špansko Naturhouse La Riojo, dvakrat pa izgubila z nemškim Göppingenom in enkrat z Naturhouse La Riojo.

Večji del prvega polčasa je minil v izenačeni predstavi, v končnici pa so izbranci domačega trenerja Fredija Radojkoviča nekoliko bolj odločno pohodili stopalko na plin in si priigrali tri gole prednosti (16:13).

V začetku drugega polčasa so v koprski dvorani Bonifika zagospodarili Skandinavci, tako da so Koprčani v 46. minuti zaostali za tri gole (20:23). V zadnji četrtini so z granitno obrambo in učinkovitim napadom v 50. minuti izenačili na 23:23, v razburljivi končnici pa tudi zlomili odpor trdovratnih severnjakov.

Pokal EHF, skupinski del:

Cimos Koper : Eskilstuna Guif 30:27 (16:13)
Gavranović in Osmajić po 6;Pettersson 10.

Elverum : Maribor Branik 30:27 (19:15)
Stegavik 8, Rönnberg 7; Svalina in Razgor po 5.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.