Šport
15 ogledov

"Brata Kličko lahko premagam"

Evander Holyfield po zmagi proti Francoisu Bothi. O zadnjem porazu proti ruskemu Žurnal24 main
Legendarni ameriški boksar Evander Holyfield pri 47-letih še ne razmišlja o odhodu v pokoj. Prepričan je, da lahko premaga trenutno najboljša boksarja v težki kategoriji, brata Kličko.
Menim, da ju lahko premagam. Resnično mislim tako.
Evander Holyfield

Evander Holyfield, ki bo v spominu boksarskih navdušencev ostal predvsem po njegovih dveh legendarnih dvobojih z Mikeom Tysonom, je v ringu zadnjič stal aprila. Takrat je v Las Vegasu premagal Južnoafriškega boksarja Francoisa Botho in se okitil z naslovom svetovnega prvaka v težki kategoriji po verziji WBF. A Holyfield še nima dovolj. Prepričan je, da še ni rekel zadnje. Američan je celo prepričan, da lahko premaga trenutno najboljša boksarja v težki kategoriji, brata Kličko. "Menim, da ju lahko premagam. Resnično mislim tako,“ je v pogovoru za Bleak Sport dejal Holyfield, ki se še enkrat želi pomeriti tudi z železnim Mikeom, a se boji, da bi Tysona težko privabil nazaj v ring: "Nisem prepričan, ker je Mike v nasprotju z mano že pred časom rokavice obesil na klin.

Legendarni Američan se je dotaknil tudi nepriljubljenosti Kličkov onkraj velike luže. "Njun problem je ta, kar nista Američana. V ZDA ljubijo le Američane. Boksarji iz drugih držav potrebujeo veliko let, da postanejo priljubljeni v Ameriki. Seveda so tudi izjeme,“ je dejal Holyfield in pojasnil, da bi morala Klička boksati bolj atraktivno. "Mnogo ljudi ju ne mara, ker v ringu ne tvegata. Toda glavni razlog je še vedno njuno poreklo. Če bi bila Vladimir in Vitalij Američana, bi ju imeli radi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.