Šport
20 ogledov

Bravo! Ose na zaključnem turnirju

Sport 16.02.14, Tekma Gorenje Velenje - Aalborg, foto: GREGOR KATIC Gregor Katič
Rokometaši Gorenja Velenja so tudi na drugi četrtfinalni tekmi premagali danski Tvis Holstebro za zadetek (31:30) in se tako uvrstili na zaključni turnir četverice v pokalu EHF.

Velenjski rokometaši so na prvi tekmi v velenju zmagali z rezultatom 28:27, na gostovanju na Danskem pa so bili od tekmecev boljši z 31:30 (18:16).

Izbranci Gorana Cvijića so odlično odprli dvoboj, hitro povedli za štiri zadetke (7:3), rokometaši domače ekipe pa so tako vseskozi zaostajali za željenim ciljem - zmago z enim ali dvema zadetkoma, če bi velenjčani dosegli večje število golov v gosteh. Že v prvem polčasu so ose povedle za pet golov (18:13), vendar so Danci pred odhodom na odmor zadeli trikrat zaporedoma.

Po uvodnih minutah drugega polčasa so gostitelji izenačili rezultat, v zadnjih minutah pa je potekal boj za vsako žogo. Ko je Gorenje kljub igralcu manj zadelo za dva zadetka prednosti, iz protinapada je bil uspešen Mario Šoštarič (29:27), je bil potnik na zaključni turnir že odločen. Svoje je z obrambama ob rezultatu 29:29 dodal še Benjamin Burić.

Staš Skube je k zmagi prispeval osem golov, enega manj je zabil Šoštarič. Sklepni turnir bo na sporedu 16. in 17. maja v Berlinu.

"Verjel sem v svoje fante in napredovanje na sklepni turnir, a tudi oni so verjeli v končno zmago. Vse čestitke fantom, na obeh četrtfinalnih tekmah so se borili in držali vseh navodil iz slačilnice ter se zasluženo uvrstili med štiri najboljše ekipe v pokalu EHF," je po skupnem zmagoslavju v Hamletovi deželi dejal Cvijić, ki je svojega predhodnika Ivana Vajdla zamenjal po marčevskem sklepnem pokalnem tekmovanju v Kopru, kjer je celjska zasedba v finalu premagala velenjsko.

"Na današnji povratni tekmi na Danskem je odločila naša zbranost pri strelih na gol in kolektivna igra. Ne glede na veliko število prejetih golov je bila tudi naša obramba na visoki ravni. Pokazali smo, da smo prava ekipa, ki ni odvisna zgolj od posameznikov. Danes je zmagala ekipa, le to je garancija za uspeh," je še dejal Cvijić, ki je pred prihodom v Velenje vodil tudi ljubljanski Slovan in škofjeloško Loko ter sarajevsko Bosno, ki je nastopala v Ligi prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.