Šport
20 ogledov

Brazilska pobuda: Pep za selektorja!

Guardiola Brazilija selecao reprezentanca trener selektor Facebook skupina Facebook
Brazilski športni dnevnik Lance je z odmevno kampanjo na Facebooku in Twitterju začel pozivati brazilsko nogometno zvezo (CBF), naj pred domačim svetovnim prvenstvom leta 2014 za selektorja postavi odhajajočega trenerja Barcelone Josepa Guardiolo. "Da bi se Brazilija vrnila k igranju pravega nogometa," pravijo.

"Odpri oči, CBF!" je na eno izmed svojih zadnjih naslovnic napisal popularni brazilski športni dnevnik Lance. Takoj po novinarski konferenci Josepa Guardiole, na kateri je najuspešnejši trener v zgodovini Barcelone naznanil, da ob koncu letošnje sezone ne bo podaljšal pogodbe s Katalonci, so pri brazilskem časniku začeli pritiskati na vodilne v brazilskem nogometu.

Brazilsko nogometno zvezo (CBF) tako pred domačim svetovnim prvenstvom leta 2014 pozivajo, naj selektorja Mana Menezesa zamenja z nekdanjim španskim reprezentantom, ki je v štirih letih na klopi katalonskega ponosa osvojil vse, kar se v klubskem nogometu osvojiti da. Guardiola je omenjene naslove seveda osvojil v stilu, ki je Brazilcem še kako po godu, kronično pa jim ga primanjkuje vse od prihoda (in odhoda) Carlosa Dunge.

"Guardiola za seleção, da bi se Brazilija vrnila k igranju pravega nogometa," pravijo pri časniku, kjer so se njihovi bralci prek medmrežja masovno odzvali. Skupina Guardiola na Seleção Brasileira (Guardiola za brazilsko reprezentanco) je imela že po dveh urah obstoja na Facebooku več kot dva tisoč članov, medtem ko je na Twitterju #guardiolanaselecao glavna tema (tako imenovana "trending topic") na brazilskih računalnikih.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.