Šport
17 ogledov

Brez oddanega servisa Nadal prvak!

finale Wimbledon 2010 Rafael Nadal Tomaš Berdych
1/27
Žurnal24 main
Španec Rafael Nadal je osvojil svoj osmi grand slam in drugega v Wimbledonu. V finalu je brez izgubljenega servisa s s svojim najboljšim tenisom 6:3, 7:5 in 6:4 premagal Čeha Tomaša Berdycha.

To so več kot sanje.
Rafael Nadal
"To so več kot sanje. Hvala družini, trenerju in vsem navijačem tu v Wimbledonu." To so bile prve besede španskega tenisača Rafaela Nadala, potem ko je drugič osvojil Wimbledon, tretji grand slam v sezoni. Po letu 2008 je še drugič v isti sezoni dobil in Roland Garros in Wimbledon. V velikem finalu je v treh nizih po dveh urah in 15 minutah s svojim najboljšim tenisom na travi s 6:3, 7:5 in 6:4 premagal krvnika Rogerja Federerja Čeha Tomaša Berdycha. "Imaš odlično sezono in si bil zasluženo v finalu. Želim ti vso srečo v nadaljevanju sezone," je namenil nekaj besed poražencu. Čeh je že z uvrstitvijo v finale dosegel uspeh kariere. Na svoj servis je finale sicer igral dobro, a na servis Nadala ni imel realnih možnosti za brejk. "Zame sta bila to dva čudovita tedna. Čestitam Rafaelu. Bil je najboljši. Je pravi šampion. To zmago si je res zaslužil," je v prvi izjavi dejal Berdych. "Meni je dal ta dvoboj dodatne moči, da bom v bodoče še boljši."

V galeriji poglejte, kako sta udarjala  in kako je Rafa zagrizel v pokal.

Prvi niz (6:3)
V prvem nizu sta bila do 3:3 finalista Wimbledona 2010 enakovredna, nato pa je Španec dvignil nivo igre in z dvema odvzetima servisoma dobil prvega od treh potrebnih nizov za svoj osmi grand slam (6:3). Igral je brez napak, z močnimi udarci in devetimi winnerji. Še več: vrnil je kar 86-odstotkov servisov Čeha, ki ni imel niti ene priložnosti za brejk.

Drugi niz (7:5)
Sledila je 13-minutna prva igra drugega niza: Berdych je zapravil tri priložnosti za odvzem servisa, Rafael pa povedel z 1:0 kljub petim neizsiljenim napakam. Čeh se je favoritu bolje upiral, oba pa je oviral veter. Berdych je vse bolje serviral, a slabo vračal ob servisu Nadala in ne en ne drugi si ni priigral brejka (5:5). Ko smo že mislili, da bomo spremljali podaljšano igro, je v 12. igri Čeh odigral zelo slabo in izgubil servis in niz brez ene dobljene igre (7:5).

Tretji niz (6:4)
V tretji igri tretjega niza je imel češki tenisač dve priložnosti za brejk, a neučakanost in živčki so ga znova izdali. Nadal je povodel z 2:1 in bil vse bližje svoji drugi zmagi na sveti travi. Na svoj servis je ostal zanesljiv tudi v nadaljevanju (4:3). Dokazal je, da je spet v tako vrhunski formi, kot je bil pred lansko poškodbo kolena (5:4). Razburljivo 10. igro tega niza je dobil za 6:4 in postal drudi dvakratni španski zmagovalec v All England Clubu.

Wimbledon, finale (M):

Rafael Nadal (Špa/2) : Tomaš Berdych (Češ/12) 6:3, 7:5, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.