Šport
17 ogledov

"Če ne moreš premagati samega sebe ..."

peter kauzer kajak 2011 london Nina Jelenc
Eden od glavnih adutov za olimpijsko odličje v slovenski odpravi bo zagotovo kajakaš Peter Kauzer, ki v London odhaja izjemno motiviran.

Osemindvajsetletni Kauzer je pred štirimi leti v Pekingu postavil prvi čas kvalifikacij in vse je kazalo na še eno slovensko olimpijsko kolajno. Potem pa je v polfinalu naredil preveč napak in s 13. mestom ostal brez finala. Leto kasneje je priljubljeni „Kapsl“ postal svetovni prvak, leta 2010 še evropski, zdaj pa je napočil trenutek, kateremu je v zadnjih štirih letih podredil vse. "Njegov" dan bo prvega avgusta, ko se bodo kajakaši borili za odličja, Hrastničana pa posebna čast čaka že v petek, 27. julija, ko bo na otvoritveni slovesnosti iger ponosno nosil slovensko zastavo.

Peter, olimpijske igre so pred vrati, jih težko pričakujete?
Seveda, komaj čakam, da pridemo tja, da se v miru pripravim na samo tekmo in pokažem, kaj sem delal zadnja štiri leta!

Delujete motivirani, kot še nikoli ...
Verjetno smo vsi motivirani za najvišja mesta. Res pa je, da sem jaz eno priložnost zamudil, druge zagotovo ne bom.

V tej sezoni ste vse podredili olimpijskemu nastopu. Je šlo vse po načrtih?
V kajaku je dobro to, da tudi če nisi v top formi, lahko izpelješ dobro vožnjo. Ampak želel sem dobro oddirkati tudi evropsko prvenstvo in tekme svetovnega pokala, zaradi občutka. V tem športu sem že 22 let, vem, da napake se dogajajo. Prišlo je do njih. Vem, česa na olimpijskih igrah ne smem narediti in tega se bom držal. Hiter sem dovolj in če naredim svojo vožnjo, je to to.

Je proga v Londonu težja od tiste v Pekingu pred štirimi leti?
Malce drugačna je, po težavnosti sta nekje na istem. Zelo mi ustreza.

Kako na kajakaše vplivajo vremenske razmere?
Sicer pravijo, da je vseeno, ker si tako ali tako v vodi in si moker, a bi bilo v redu, če bi bilo res lepo vreme in s tem lepa tekma. Da ne bi bilo vetra in dežja. Ampak to je Anglija, vse je možno.

Kdo bodo vaši glavni tekmeci v boju za olimpijski vrh?
Sam pravim tako: "Če ne moreš premagati samega sebe, potem tudi drugih ne moreš."

V Londonu ne boste sami. Tu so še kanuisti Benjamin Savšek, Luka Božič, Sašo Taljat in kajakašica Eva Terčelj. Delujete kot zelo homogena ekipa ...
Ja, to pa res. Sem zelo vesel, da nisem osamljen. Super ekipa smo, zelo dobro se razumemo in mislim, da bomo zelo uspešni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.