Šport
49 ogledov

Četveroboj za prvo mesto na lestvici

wimbledon novak đoković
1/5
EPA
Na tretjem grand slamu letošnje sezone se bodo za prvo mesto na lestvici ATP udarili štirje tenisači.

Britanec Andy Murray je na svetovni jakostni teniški lestvici ATP še vedno prepričljivo na prvem mestu ter vodi pred grand slalom v Wimbledonu, sledita mu Španec Rafael Nadal in Švicar Stan Wawrinka.

Murray, ki je prvič prvi nosilec v Wimbledonu, bo na igrišče stopil danes, prvi dan turnirja. Domači branilec naslova pa je pod silnim pritiskom otoških medijev, ki dvomijo, ali je njihov glavni favorit sploh v formi pred vrhuncem teniške sezone na travi, saj naj bi imel težave s kolkom. Murray bo v uvodnem dvoboju zaigral proti Kazahstancu Aleksandru Bubliku.

Na travi bodo danes tudi peti nosilec Wawrinka, četrti nosilec Nadal, sedmi nosilec Hrvat Marin Čilić, deveti nosilec Japonec Kei Nishikori ter 12. nosilec Francoz Jo-Wilfried Tsonga.

Turnir v Wimbledonu bo potekal brez predstavnikov Slovenije v kategoriji posameznikov, saj se nihče od slovenskih udeležencev moških kvalifikacij ni prebil skozi sito v glavni žreb.

V posamični konkurenci pa bo zaigral Slovenec, Ljubljančan Aljaž Bedene, ki igra pod zastavo Velike Britanije. Sedemindvajsetletnik, ki je na najnovejši lestvici 58. igralec sveta in daleč najvišje uvrščeni igralec slovenskega porekla, bo na igrišče v Wimbledonu stopil danes.

Bedeneta v prvem krogu čaka eden od nosilcev turnirja, 38-letni veteran, 2,11 metra visoki Hrvat Ivo Karlović, ki je v Wimbledonu 21. nosilec.

Na najnovejši lestvici ATP je Blaž Kavčič na 110. mestu, Grega Žemlja na 238. mestu in Blaž Rola na 245. mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.