Šport
23 ogledov

Čop in Špik v Münchnu že v polfinalu

bled sp 2011 čop špik Saša Despot
Iztok Čop in Luka Špik sta na sklepni tekmi svetovnega pokala v Münchnu v odlični formi, saj sta si že z zmago v predtekmovanju priborila nastop v sobotnem polfinalu.

Slovenska veslača Iztok Čop in Luka Špik sta si na sklepni tekmi letošnjega svetovnega pokala v Münchnu z zmago v predtekmovanju že priborila nastop v sobotnem polfinalu tega tekmovanja. V četrtfinale je napredoval tudi lahki skifist Rajko Hrvat, prav tako pa tudi oba skifista Gašper Fistravec in Jan Špik.

Čop in Špik sta imela v svoji predtekmovalni skupini ob sebi tudi Francoza Cederica Berresta in Juliana Bahaina, lani bronasta na svetovnem prvenstvu na Bledu, ki sta v končnici sicer napadla slovensko posadko, a sta Čop in Špik vodstvo, ki sta ga prevzela že na začetku, obdržala tudi pri prečkanju ciljne črte. V ozadju so se za tretje mesto spopadli drugi čoln Nemčije in obe estonski posadki.

Zelo dobro je zadnji del tekme v predtekmovanju odveslal tudi Rajko Hrvat, ki je bil na zadnjem merjenju vmesnega časa še četrti, na koncu pa je zaostal le za Madžarom Petrom Galambasom in se prebil v popoldanski četrtfinale.

Težje je šlo skifistoma, Fistravec se je v četrtfinale neposredno prebil, ker je nastop v njegovi zaradi poškodbe odpovedal novozelandski svetovni prvak Mahe Drysdale in osvojil tretje mesto. Jan Špik pa je bil v svoji skupini sicer zadnji četrti, a je med 24 čolnov napredoval po času. Četrtfinali bodo na sporedu že popoldne.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.