Šport
21 ogledov

Crosby odločno zavrnil domovino

Sidney Crosby je Kanadi prinesel zlato na olimpijskih igrah. Na svetovnem prvens Žurnal24 main
Eden najboljših hokejistov na svetu, Kanadčan Sidney Crosby, je po izpadu Pittsburgha iz končnice lige NHL zavrnil možnost nastopa na svetovnem prvenstvu elitne divizije v Nemčiji.

Hokejski zvezdnik Sidney Crosby, ki je skupaj z lanskimi prvaki severnoameriške hokejske lige NHL Pittsburgh Penguins predčasno končal nastope v letošnji končnici prvenstva, je zavrnil nastop za kanadsko izbrano vrsto na potekajočem svetovnem prvenstvu elitne skupine v Nemčiji.

Kanadska ekipa je Crosbyja takoj po koncu nastopov v končnici prvenstva lige NHL povabila v reprezentanco kot zamenjavo za poškodovanega Ryana Smytha, sicer soigralca slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja v moštvu Los Angeles Kings.

Crosby je na letošnjih olimpijskih igrah v Vancouvru za Kanado zadel zlati gol v podaljšku finala ter izbrani vrsti priigral najžlahtnejše odličje. Crosbyjeva sezona je bila naporna in dolga. Kot kapetan Pingvinov je v letošnji sezoni lige NHL odigral kar 94 tekem v rednem delu ter v končnici, manjkal pa le na eni. Moštvo Penguins so v konferenčnem polfinalu izločili hokejisti Montreal Canadiens s skupnim izidom 4:3 v zmagah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.