Šport
55 ogledov

Danci po drami do finala

Danska Poljska rokomet Rio 2016 EPA
V finalu moškega olimpijskega turnirja v rokometu se bosta v Riu pomerili reprezentanci Francije in Danske. Slednja je po podaljšku ugnala Poljsko (29:28).

V večerni tekmi po brazilskem oziroma nočni po slovenskem času so se pomerili Danci, krvniki slovenske ekipe v četrtfinalu, ter Poljaki, ki so jih Slovenci premagali s prepričljivo predstavo v drugem polčasu svoje zadnje tekme v skupini. Dvoboj je bil zelo izenačen, z izjemo nekaj minut v prvem delu, ko so Danci povedli za štiri gole s 14:10 in 15:11. A so se Poljaki pobrali, do polčasa znižali na 15:16, v nadaljevanju pa prvič na tekmi prišli do vodstva.

Za 19:18 in 21:20 je imel veliko zaslug tudi vratar Piotr Wyszomirski, ki je z nekaj odličnimi obrambami spravil v obup danske tekmece. Tudi po njegovi zaslugi je bilo napeto vse do konca, Landin Jacobsen je v 54. minuti Dansko povedel v vodstvo s 23:22, toda Poljska je spet prišla do skromnega vodstva, v 57. minuti je bilo po golu Kamila Syprzaka na semaforju 24:23.

V končnici so imeli Danci 39 sekund pred koncem sedemmetrovko, ki jo je za vodstvo izkoristil Mikkel Hansen. A za zmago še ni bilo dovolj, saj je le dve sekundi pred koncem zadnji poljski napad izkoristil Michal Daszek in izsilil podaljšek.

V tem pa so Danci vendarle pokazali, da so močnejši, priigrali so si tri gole naskoka (29:26), kar je Poljakom sicer še uspelo načeti, za še eno izenačenje pa jim je na koncu zmanjkalo časa.

Pri Danski je bil najboljši strelec Mikkel Hansen z desetimi zadetki, za Poljsko jih je Szyprzak dosegel pet.

Rokomet, polfinale:

Danska - Poljska 29:28 (25:25, 16:15)
Hansen 10; Szyprzak 5

Francija - Nemčija 29:28 (16:13)

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.