Šport
894 ogledov

Danes ob 13.30 se začne zares

Luka Dončić Profimedia
Košarkarji Slovenije bodo danes ob 13.30 odigrali prvo tekmo na svetovnem prvenstvu na Okinavi.

Gregor Hrovat pravi, da Venezuele ne bodo podcenjevali in da bodo slovenski navijači že na začetku videli pravi obraz reprezentance pod vodstvom kapetana Luke Dončića.

"Vsi komaj čakamo, da se začnejo prave tekme. Po dolgih pripravah smo optimalno pripravljeni na začetek svetovnega prvenstva. Poznamo svoje naloge, vemo, kakšni so naši cilji in prepričan sem, da bomo že v uvodu pokazali naš pravi obraz," je večer pred tekmo slovenskim novinarjem v Okinavi dejal Gregor Hrovat.

"Venezuela je specifična ekipa. Ima južnoameriško miselnost, da se nikoli ne preda, zato se ji moramo zoperstaviti s pametno in zbrano igro. Nadzorovati moramo skok, paziti na njene strelce z razdalje, predvsem pa ji odgovoriti z enako mero energije," je dodal slovenski reprezentant.

Slovenija na otočju Okinava v Pacifiškem oceanu ne bo imela tako številčne podpore kot na preteklih velikih tekmovanjih - pričakovati je nekaj deset slovenskih navijačev, se pa slovenski igralci zavedajo, da jih lahko z dobrimi igrami privabijo precej več na zaključni del SP oziroma četrtfinale v Manilo.

Tja jih poziva tudi Američan Mike Tobey, ki bo tretjič oziroma četrtič vključno z olimpijskimi kvalifikacijami igral v slovenskem dresu na velikih tekmovanjih. "Naši navijači so najboljši na svetu. Dajejo nam ogromno energije in verjamem, da bodo prišli tudi na Filipine, če bomo v igri za najvišja mesta," je dejal novi član Crvene zvezde iz Beograda.

Slovenija bo v prvem delu SP igrala še z Gruzijo v ponedeljek ter Zelenortskimi otoki v sredo. Glede na to, da se v drugi del prenašajo vse točke in da se slovenska skupina križa z Avstralijo, Nemčijo, Finsko ali Japonsko - naprej gresta dve najboljši ekipi, je ključno, da Sloveniji na prvih treh tekmah ne spodrsne.

V skupini E na Okinavi so prvi dan Avstralci nadigrali Finsko, Nemčija pa je bila prepričljivo boljša od Japonske.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.