Šport
14 ogledov

De Gea jasen: Želim v Real

De Gea Manchester United Bayern Liga prvakov Reuters
Španski vratar se je odločil in vodstvu Manchester Uniteda sporočil, da želi prestopiti v madridski Real

Goal razkriva, da je David de Gea sporočil vodstvu Manchester Uniteda, da želi v naslednjem prestopnem roku prestopiti v madridski Real, s katerim ga že nekaj mesecev vztrajno povezujejo tako španski kot angleški mediji.

Angleški klub se mora sedaj odločiti, ali bo De Geo obdržal tudi v prihodnji sezoni, s katero se mu izteka pogodba z "rdečimi vragi". V nasprotnem primeru bi vratar čez leto dni lahko odšel brez odškodnine.

De Geo v Madrid vleče dejstvo, da gre za njegovo domače mesto, čeprav je v mladosti nastopal za Atlético. Poleg tega v Madridu živi njegovo dekle, španska pevka Edurne García. K razvoju situacije je prispevala tudi odločitev Louisa van Gaala, ki je s podaljšanjem pogodbe čakal, dokler ne bi vsaj sezono delal z De Geo. Če bi se takoj lotil pogajanj, morda do odhoda ne bi prišlo.

De Geiini svetovalci naj bi vratarju sicer priporočali, da še dve leti ostane v Angliji, kjer naj bi lažje razvil že tako fantastične sposobnosti. A očitno bo šel po poti Cristiana RonaldaRuuda van NistelrooyaGabriela Heinzeja in Davida Beckhama.

De Gea je iz Atlética v Manchester prišel kot najdražji vratar v britanski nogometni zgodovini (24.4 milijona evrov) leta 2011. V zadnjih dveh sezonah je bil izbran za Unitedovega igralca leta. Dvakrat je bil član idealne enajsterice Premier lige, osvojil je en ligaški naslov.

Van Gaal je skušal lansko poletje na Old Trafford pripeljati Keylorja Navasa, a je Kostaričan odšel v Madrid, zato je pozimi v Manchester prišel Víctor Valdés. Navas bi ob odhodu De Gee lahko zapolnil vrzel v vratih "rdečih vragov".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.