Šport
29 ogledov

Deulofeu spet "izvisel" - tokrat v Sevillo

Gerard Deulofeu Barcelona Nice EPA
Andaluzijski klub je potrdil, da si je za prihodnjo sezono sposodil nadarjenega napadalca Barcelone.

Dvajsetletni Gerard Deulofeu je na posoji preživel že lansko sezono, ko je igral za angleški Everton. Za Toffees je dosegel tri gole na 25 ligaških tekmah, v poletnih mesecih pa si je skušal izboriti mesto v ekipi Barcelone, a očitno neuspešno.

"FC Barcelona in FC Sevilla sta dosegla dogovor za posojo Gerarda Deulofeuja v sezoni 2014/15," so pri Sevilli zapisali na svoji spletni strani. Andaluzijci si niso zagotovili pravice, da bi lahko Deulofeuja odkupili čez leto dni, poroča as.com.

Novi trener Barcelone Luis Enrique ni kazal preveč zanimanja za usluge hitronogega mladeniča, priložnosti v prvi postavi mu ni ponudil na niti eni prijateljski tekmi. Po srečanju z Napolijem, ki ga je Blaugrana prejšnji teden izgubila zaradi napake vratarja Claudia Brava (2:1), pa ga je odkrito kritiziral, čeprav je igral zgolj 15 minut. "Deulofeu je zelo ofenziven igralec. A moral se bo izboljšati v obrambnih nalogah," je takrat dejal Enrique, ki nasploh želi večjo agresivnost svojih varovancev po izgubljeni žogi.

Ni bilo nepričakovano

Na zadnji prijateljski tekmi Barcelone v Helsinkih proti domačemu klubu HJK, ki so jo Katalonci visoko dobili (6:0), je bilo opazno, da se Deulofeu zelo trudi v obrambi, a tudi to očitno ni prepričalo nekdanjega trenerja Rome in Celte.

Že pred tem je bilo nekaj znakov, ki so nakazovali, da Deulofeu, ki so ga pred tremi leti nekateri že razglašali za "novega Messija", tudi letos ne bo v moštvu Barcelone. Deulofeu kot edini v moštvu španskih podprvakov še ni izbral številke za prihajajočo sezono, športni direktor Andoni Zubizarreta je dejal, da bodo najbrž sledili novi odhodi, klub pa je že pred mesecem dni angažiral tudi Luisa Suáreza. Ob Neymarju in Leu Messiju je v klubu še vedno Pedro, tako da se je Deulofeuju v vsakem primeru obetala skromna minutaža.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.