Šport
5543 ogledov

Đoković omenil svojega sina, nato obraz zakopal v dlan

Print Screen
Novak Đoković je bil zelo čustven med zahvalnim govorom po porazu v finalu Wimbledona.

Novak Đoković je v finalu teniškega spektakla na sveti travi nekoliko presenetljivo izgubil proti Špancu Carlosu Alcarazu in ostaja pri 23 zmagah na grand slamih.

Novak Đoković Wimbledon Šport Nole v jezi uničil lopar, nato priznal premoč 20-letniku

S porazom na osrednjem igrišču All Englad Cluba so ugasnile tudi sanje o koledarskem grand slamu (zmage na vseh štirih turnirjih v eni sezoni), o katerem se je na veliko razpredalo po Noletovi nedavni zmagi na OP Francije. 

Đoković je na poti do tretje lovorike v Parizu, s katero je postavil nov rekord po številu osvojenih grand slamov, premagal tudi Alcaraza, ta pa se mu je oddolžil v Wimbledonu, kjer je Srbu prizadejal sploh prvi poraz po letu 2017.

Đoković je pred tem dobil štiri zaporedne Wimbledone (leta 2020 je turnir odpadel zaradi epidemije covida-19), skupno pa je na tem turnirju zbral že sedem lovorik.

Alcaraz je Đokoviću preprečil 24. zmago na grand slamih, s katero bi se še bolj oddaljil od večnih rivalov; Rafaela Nadala z 22 oziroma Rogerja Federerja z 20 lovorikami.

Obenem je Alcaraz "rešil" tudi Federerjev rekord osmih zmag v Wimbledonu.

 | Avtor: Epa Epa

Đoković je bil v zahvalnem govoru poln hvale na račun 20-letnega Španca, ki se je v Londonu veselil drugega uspeha na velikih turnirjih, potem ko je lani osvojil OP ZDA.

Z Wimbledonsko zmago se je Alcaraz utrdil na prvem mestu računalniške teniške lestvice, kjer ima zdaj 850 točk prednosti pred Srbom.

"Dober dan vsem. Ne tako dober zame, ampak dober za Carlosa," je v prvem odzivu po dvoboju dejal Đoković. "Vse čestitke Carlosu in njegovi ekipi. Kakšna kvaliteta ob koncu dvoboja. Ko si serviral za zmago, si našel izjemne prve servise in prikazal odlično igro. Čestitam, zaslužil si si. Izjemno, izjemno. Mislil sem, da bom imel s teboj težave samo na pesku in morda na trdi podlagi, ne pa tudi na travi," je dodal.

Carlos Alcaraz je postal šele drugi tenisač, ki je uspel premagati Novaka Đokovića v finalu Wimbledona (7-2). Doslej je to uspelo samo Andyju Murrayju leta 2013. Đoković je bil v finalih trikrat boljši od Rogerja Federerja, po enkrat po od Rafaela Nadala, Kevina Andersona, Mattea Berrettinija in Nicka Kyrgiosa.

"Res si se izjemno prilagodil tej podlagi. Če se ne motim, si pred Wimbledonom odigral dva dvoboja na travi. Že to, kar si naredil v Queensu. Čestitke tebi in tvoji ekipi. Bravo."

"Kar se tiče mene, nihče si ne želi poraza na takšnih obračunih. Ko se čustva poležejo, moram ostati hvaležen. V preteklosti sem dobil veliko tesnih dvobojev, enega od njih leta 2019, ko je imel Roger na voljo zaključne žogice. Morda bi moral katerega od tistih finalov izgubiti, tako da se vse izravna," je povedal 36-letnik.

"Težko je sprejeti poraz, ker sem bil tako blizu. To so trenutki, za katere garamo. V karieri sem odigral ogromno izjemnih dvobojev. To je samo še en zgodovinski obračun. Zelo sem hvaležen. Nisem zmagal, a premagal me je boljši tenisač, ki mu čestitam."

Đokovićeva čustva so prišla na plano ob koncu intervjuja, potem ko je sogovornica Annabel Croft omenila njegovo družino. "Lepo je videti, da je moj sin še vedno tukaj in nasmejan," je dejal Srb, nakar so ga preplavile emocije. Z roko si je za trenutek pokril oči, nato pa nadaljeval: "Se opravičujem. Rad vas imam. Hvala za vašo podoro. Objel vas bom in lahko se bomo imeli radi."

 | Avtor: Print Screen Print Screen

 | Avtor: Print Screen Print Screen

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • papak 22:00 17.julij 2023.

    Kje se opazi njegova prepotenca? To ker ni tipična ovca je prepotenca? Zanimivo da so vsi ki so se cepili tako zelo alergični na Djoleta.

  • Avatar MS
    MS 16:23 17.julij 2023.

    Napadal sem ga kot antivaksera še bolj ker je tip, prepotenten in čustveno inkontinenten, kot je zapisal Ender3! Zmotil me je pa današnji zapis novinarja "Z Wimbledonsko zmago se je Alcaraz utrdil na prvem mestu računalniške teniške lestvice, kjer ima ...prikaži večma zdaj 850 točk prednosti pred Srbom. PRED KOM ima Alcaraz 850 točk prednosti? Pred nekim neimenovanim SRBOM? Ostajam pri mojih kritikah, a kot športnik svetovne klase si zasluži imenovanje z lastnim imenom!

  • Ender3 15:17 17.julij 2023.

    Branil sem ga kot antivakserja je pa tip, prepotenten in čustveno inkontinenten. V tenisu je veliko dosegel in zaslužil..To mu nihče ne oporeka.