Šport
13 ogledov

Dragić "podelil" 5000 zmajev

Goran Dragić zmaj Phoenix Reševalni pas/Twitter
Slovenski košarkar Goran Dragić je znova prispeval velik delež k zmagi Sonc. Phoenix, ki je osmi v zahodni konferenci, je premagal tretjo ekipo vzhodnega dela lige Toronto s 125:109, Dragić pa je v 29 minutah prispeval 18 točk, šest skokov in tri podaje. Zorana Dragića ni bilo v ekipi.

Ob Goranu Dragiću sta se pri Phoenixu izkazala še dva branilca, in sicer Eric Bledsoe z 20 točkami in Isaiah Thomas z 18. "Ves čas so imeli nogo na stopalki za plin. Če bodo igrali tako še naprej, bodo zmagali še na veliko tekmah," je svoje varovance po osmi zmagi na zadnjih desetih tekmah pohvalil trener Phoenixa Jeff Hornacek.

Kar sedem igralcev moštva iz Arizone, ki je osmo v zahodni konferenci, je doseglo najmanj deset točk. "Mislim, da je bila to naša najboljša tekma v sezoni. Osredotočeni smo bili od začetka do konca, tako v napadu kot v obrambi," je za ameriške medije povedal Dragić.

Slovenski reprezentant je ob dobri predstavi na parketu za svojo pozornost "skrbel" tudi na tribunah. Prvih 5000 navijačev je namreč prejelo majhne, plišaste zmaje v čast Dragićevemu vzdevku - The Dragon (zmaj).

Knicksi še naprej tonejo

Na drugih tekmah je Cleveland kljub 30 točkam Kevina Lova izgubil proti Dallasu z 90:109, ki je zmagal petič zaporedoma, Detroit je na krilih 35 točk Brandona Jenningsa s 114:95 odpravil Sacramento, Miami pa je z 88:84 premagal Brooklyn. Chris Bosh in Dwyane Wade sta prednjačila s 26 oziroma 25 točkami.

New York je z 82:95 klonil pred Milwaukeejem in doživel že enajsti zaporedni poraz, Los Angeles Lakers pa so z 88:87 ugnali Indiano. Odločilni koš je 12,4 sekunde pred koncem dosegel Kobe Bryant, ki je bil z 20 točkami drugi strelec ekipe. Dve več je dosegel rezervist Nick Young.

Liga NBA, izidi:

Cleveland Cavaliers : Dallas Mavericks 90:109
Detroit Pistons : Sacramento Kings 114:95
Miami Heat : Brooklyn Nets 88:84
New York Knicks : Milwaukee Bucks 82:95
Phoenix Suns : Toronto Raptors 125:109
Los Angeles Lakers : Indiana Pacers 88:87

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.