Šport
6119 ogledov

Ducati zažugal Marquezu: "Brez incidentov!"

Marc Marquez Profimedia
Pri italijanskem moštvu, za katerega bo v prihajajoči sezoni dirkal Marc Marquez, se nadejajo mirne sezone in plodnega sodelovanja.

Direktor Ducatija Claudio Domenicali je v pogovoru za Marco pojasnil, kako naj bi prihod osemkratnega svetovnega prvaka Marca Marqueza vplival na dinamiko znotraj ekipe.

Španski dirkač, ki je podpisal enoletno pogodbo, je bil samo v lanski sezoni udeležen v več incidentov s člani svojega novega delodajalca, kar pa po mnenju direktorja ne bo ovira pri njihovem medsebojnem sodelovanju.

Marc Marquez | Avtor: Profimedia Profimedia
"Marc bo naš zaveznik, saj bomo imeli iz prve roke priložnost gledati njegovo dirkanje. Prepričan sem, da bodo Pecco, Jorge in Marco napredovali, ko bodo ob blizu lahko spremljali Marovo dirkanje. Pri nas si vse podatke izmenjujemo, takšna je naša filozifija dela. Zagotovo bomo močnejši," meni Domenicali.

"Prepričan sem, da bo Marc trn v peti vsem dirkačem, tudi našim znotraj Ducatija. Zdaj bodo morali premagovati še enega dirkača več. Verjetno bo to ustvarilo nekaj zmede. Težko ga bo premagati, po drugi strani pa bo to zanimivo za navijače. Vsi si želijo videti, kako se bo Marc odrezal na Ducatiju, čeprav bo to za seboj potegnilo tudi težave. Tega se dobro zavedamo" je dodal prvi mož Ducatija in izrazil upanje, da bi prihajajoča motociklistična sezona minila v znamenju čistega dirkanja.

"Upam, bomo gledali športne dirke brez incidentov. Ne maram kontaktov, ker je to prenevarno. Marc je na trenutke eden izmed teh dirkačev. Jorge prav tako. Malo tega smo že videli na zadnji dirki lanske sezone. S Jorgejem sta imela precej hudo nesrečo. To je bilo nevarno. Pri dirkanju obstajajo določene meje in paziti moramo, da jih dirkači ne prestopijo. Kdor bo prestopil mejo, bo takoj kaznovan. To je ključnega pomena za zagotavljanje varnosti v tem športu."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.