Šport
190 ogledov

Dve zveneči imeni v novih ekipah

Warren Barguil EPA
Dve zveneči kolesarski imeni sta se odločili zamenjati moštvi.

Norveški kolesar Alexander Kristoff bo po šestih sezonah zapustil ekipo Katjuša in se preselil v UAE Emirates. Tridesetletnik bo dres ekipe iz Združenih arabskih emiratov, za katero letos kolesarijo Jan Polanc, Matej Mohorič in Marko Kump, nosil v sezonah 2018 in 2019. Pred uradnim podpisom ga čakajo še zdravniški pregledi. Ekipa UAE Emirates je prestop sporočila na družbenem omrežju Facebook.

Zmagovalec prestižne enodnevne dirke Milano-San Remo leta 2014 v tej sezoni sicer ne blesti. Na dirki po Franciji je neuspešno lovil etapno zmago, je pa zato v nedeljo zmagal na enodnevni dirki svetovne serije RideLondon Surrey Classic, kar je bila njegova prva zmaga po maju.

Kristoff je pred začetkom Toura napovedal, da še razmišlja o svoji prihodnosti. Za njegov podpis so se potegovali tudi pri Astani. Katjuša naj bi mu ponudila podaljšanje pogodbe, a z nižjo letno plačo.

S pikčasto majico v novo ekipo

Najboljši kolesar na gorskih ciljih nedavno končane dirke po Franciji Warren Barguil pa bo v sezoni 2018 kolesaril za francosko ekipo Fortuneo. Francoz je podpisal pogodbo za tri leta, že med Tourom pa je izrazil željo, da se preseli v francosko moštvo. Poleg Barguila se je v Fortuneo preselil še njegov rojak Amael Moinard iz moštva BMC.

"Opazoval sem vzpon ekipe v zadnjih letih. Menedžer ekipe Emmanuel Hubert ima cilj, da naredi ekipo še večjo in projekt me je navdušil," je ob podpisu pogodbe dejal 25-letnik, ki je na letošnji francoski pentlji zmagal dve etapi. Osvojil je pikčasto majico najboljšega hribolazca ter nagrado za najbolj borbenega kolesarja.

Barguil je imel z ekipo Sunweb podpisano pogodbo še za leto 2018. Sunweb je sicer ekipa svetovne serije, medtem ko je Fortueno profesionalno kontinentalna ekipa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.