Šport
15 ogledov

Dvojni program v Rdeči dvorani

(Slovenija - Nemčija) SP Katar 2015 EPA
Rdeča dvorana v Velenju bo v današnjih popoldanskih urah gostila obe članski rokometni reprezentanci.

Najprej se bo ženska reprezentanca ob 16. uri pomerila s Francijo v kvalifikacijah za letošnje svetovno prvenstvo na Danskem, moško pa poltretjo uro kasneje čaka obračun z Latvijo v okviru kvalifikacij za evropsko prvenstvo na Poljskem 2016.

Za slovensko moško izbrano vrsto bo tekma z baltsko državo povsem revialnega značaja, saj si je po zmagi v slovaškem Prešovu že izborila nastop na sklepnem turnirju stare celine med 17. in 31. januarjem prihodnje leto v Krakovu, Sopotu, Vroclavu, Katovicah in Lodžu. Selektor Veselin Vujović je že napovedal nekatere kadrovske spremembe, v vsakem primeru bodo nastopili Jure Dolenec, Staš Skube, Blaž Blagotinšek in Klemen Ferlin, ki niso igrali na sredini tekmi na Slovaškem.

Pred izbrankami slovenske selektorice Marte Bon je izjemno zahtevna naloga. V osrednji dvorani v Šaleški dolini jih čakajo rokometne prvokategornice iz Francije, ki so pred slabim tednom v Brestu slavile s 27:20. Slovenke bodo skušale uprizoriti prvovrsten preobrat, hkrati pa obljubljajo srčno in bojevito predstavo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.