Šport
9188 ogledov

Eden največjih vseh časov sredi noči na urgenco

Eddy Merckx Epa
Petkratni zmagovalec kolesarske dirke po Franciji je moral na nujno operacijo.

Belgijska kolesarska legenda Eddy Merckx je konec meseca marca prestal urgentno operacijo zaradi črevesne obstrukcije, vendar njegovo življenje ni ogroženo, je v petek zvečer na spletni strani poročal dnevnik Het Laatste Nieuws. Po uspešni operaciji se je lahko Merckx vrnil domov, kjer zdaj okreva.

Po poročanju flamskega časopisa je v noči s 26. na 27. marec žena 78-letnega Merckxa pripeljala na urgenco univerzitetne bolnišnice Jette v bližini Bruslja, potem ko se je pritoževal zaradi bolečin v črevesju.

Ob treh zjutraj so ga nato operirali zaradi črevesne obstrukcije. Zdravniki so morali odstraniti več kot meter črevesja.

Petkratni zmagovalec dirke po Franciji, ki velja za najboljšega kolesarja v zgodovini, je za Het Laatste Nieuws povedal, da je tisto noč zelo trpel. Zbudil se je v neznosnih bolečinah in žena ga je odpeljala na urgenco, kjer so takoj posredovali zdravniki.

Operacija je uspela, ni bilo zapletov, in Merckx se je po nekaj dneh v bolnišnici lahko vrnil domov, kjer počiva.

Nekdanji kolesar z vzdevkom kanibal je po tem posegu močno shujšal, a njegovo življenje ni bilo nikoli ogroženo, so še zapisali belgijski mediji.

Eddy Merckx | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.