Šport
16 ogledov

Edmonton spet ugnal Vancouver

Vancouver je izgubil z 0:2. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
V ligi NHL se končuje redni del sezone. Devet mest za končnico je že oddanih, za preostalih sedem je še deset kandidatov. Los Angeles sinoči ni igral, zdaj je na šestem mestu zahodne konference.

Za končnico že zdavnaj izgubljeni Edmonton je še drugič v štirih dneh premagal vodilno moštvo zahoda Vancouver. Tokrat so bili naftarji uspešni doma, pri zmagi z 2:0 pa je vratar Devan Dubnyk drugič v sezoni ostal nepremagan. Z zmago je Edmonton presegel 60 točk, kolikor je bil doslej najslabši izkupiček te ekipe iz sezone 1992/93.

Pittsburgh je prav tako že zanesljiv potnik v končnico, zdaj pa se bori za izhodišče v zgodnji polovici osmerice in s tem prednost domačega ledu. Temu cilju so se pingvini precej približali z zmago 4:2 proti New Jerseyju, Pascal Dupuis je dosegel dva gola.

Washington je prvo mesto na vzhodu obdržal z zmago proti Torontu s 3:2. Odločali so kazenski streli, v četrti seriji je odločilnega zadel Mike Knuble. Za Washington, ki si je četrtič zapored zagotovil naslov najboljše ekipe jugovzhodne skupine, sta v rednem delu zadela Aleksander Ovečkin in John Erskine.

Liga NHL:

Buffalo : Tampa Bay 4:2
Vanek 3, Connolly; Malone, Lecavalier

Toronto : Washington 2:3**
Kulemin, Lupul; Ovečkin, Erskine, Knuble

Pittsburgh : New Jersey 4:2
Dupuis 2, Staal, Kunitz; Steckel, Rolston

Ottawa : Philadelphia 5:2
Foligno, Shannon, Butler, Spezza, Michalek; Richards 2

Montreal : Chicago 2:1*
Cammalleri, Subban; Kane

St. Louis : Colorado 3:1
Backes, Shattenkirk, McDonald; Porter

Nashville : Atlanta 6:3
Tootoo 2, Kostitsy 2, Hališčuk, Fisher; Wheeler 2, Antropov

Dallas : Columbus 3:0
Ott, Eriksson, Morrow

Edmonton : Vancouver 2:0
Jones, Paajarvi

* po podaljšku
** po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.