Šport
497 ogledov

EHF brez milosti, Zagrebčani izločeni brez boja

Miloš Božović Profimedia
Stop za hrvaške rokometaše.

Rokometaši Zagreba so ostali brez možnosti za napredovanje. V osmini finala lige prvakov bi se morali sicer pomeriti s Flensburgom, a so Zagrebčani ostali brez poti na sever Nemčije. V kadru namreč nimajo dovolj rokometašev.

V klubu je namreč prišlo do večjega števila okuženih s koronavirusom, ob poškodbah pa je bilo tako na voljo za dvoboj z Nemci le pet igralcev. Pri EHF niso želeli slišati za prestavitev tekem, čeprav bo četrtfinale na sporedu šele 12. maja, torej čez več kot mesec dni. Za Zagreb sicer igrata tudi Slovenca Darko Stojnić in Aleks Vlah.

Zagrebu so želeli na pomoč priskočiti tudi nekateri klubi s posojo svojih rokometašev, a je do tekme, prva bi morala biti odigrana v sredo, bilo zaradi proceduralnih postopkov na voljo premalo časa. V klubu so se tudi odločili, da ne bi bilo nobenega smisla, če bi v boj z nemškim velikanom poslali svojo mladinsko zasedbo.

V četrtfinalu je ob Flensburgu še Barcelona, ki je izločila Elverum. Preostali člani najboljše osmerice bodo znani v sredo in četrtek, ko bo svojo povratno tekmo igralo tudi Celje, ki pa je proti PSG v izgubljenem položaju, saj je že doma izgubili s 24:37.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.