Šport
4355 ogledov

Epski lov španske tekačice: "Tip ni vedel, s kom ima opravka"

Instagram
Elitna španska športnica je po filmskem lovu obvladala nepridiprava na letališču v Barceloni.

Španska gorska tekačica in dolgoprogašica Nuria Picas (46) je razkrila podrobnosti incidenta na letališču v Barceloni, kjer ji je nepridiprav poskušal izmakniti nahrbtnik, v katerem imela denar, mobilni telefon, dokumente in vizum. 

Če predrznega tatu ne bi ujela in si po zaslugi svoje nepopustljivosti povrnila odtujenih predmetov, ne bi mogla odpotovati v tujino.

Potem ko je zmikavta uspešno onesposobila, ga je v obravnavo vzela varnostna služba, a so ga že po kratkem zaslišanju izpustili na prostost.

"Danes so mi na terminalu T1 iz avtomobila s prtljago ukradli nahrbtnik. Potovanje je bilo v nevarnosti (potni list, vizum, mobilni telefon, ...). Na srečo sem to opazila in se podala v lov, vreden hollywoodskega filma. Tip ni vedel, s kom ima opravka! Priprave so se mi končno obrestovale. Na koncu se je vse dobro končalo, tip pa je kar lezel vase. Nezaslišano, da so ga varnostniki kot bi trenil pustili brez nadzora," je zapisala elitna španska športnica.

Podrobneje je o dogodku spregovorila še za katalonski televizijski program TV3. "Videla sem ga vstopiti v avtomobil s prtljago in se brez oklevanja podala za njim. Zlahka sem ga ujela, a prej sem morala premagati nekaj stopnic in nadstropij. Ko sem ga prestregla, je bil zelo presenečen, da se mu je zoperstavila ženska. Njegov odziv je bil 'vau'. Srečo imam, da se je to zgodilo meni, ker sem v  formi. Če bi se to zgodilo moji mami ali kakšni drugi starejši gospe, ne bi imela takšne sreče kot jaz," je povedala.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • atamama 11:59 02.marec 2024.

    Podobnost ravnanja z našimi tatovi na Dolenjskem in Posavju in našo varnostno službo zelo podobna...

  • kapibara1 18:14 01.marec 2024.

    Tako nepazljiva, na tako boršo..