Šport
65 ogledov

Eric Pance končal kariero

hdd olimpija Saša Despot
Napadalec Eric Pance se je pri 23 letih nepričakovano odločil za konec športne poti.

Eric Pance je še pred dvema tednoma podpisal novo pogodbo s Telemach Olimpijo, a se je nato premislil in že pri 23 letih sklenil svojo igralsko kariero so kot prvi zapisali pri Sportalu.  Napadalec je manjkal že na zadnjem prijateljskem srečanju zmajev, ko so se Ljubljančani pred začetkom sezone pomerili z Jeseničani. Uradna razlaga njegove odsotnosti je bila takrat bolezen, v klubu pa naj bi mu v resnici namenili še nekaj dni za odločitev. Mlajši od bratov Pance pa si očitno ni premislil.

Pri Olimpiji so novico potrdil. "Po prihodu iz Miskolca in temeljitem premisleku je potrdil, da bo zaključil z aktivnim igranjem hokeja na ledu. V pripravljalnem obdobju je odlično pripravljeni Eric Pance kazal zelo dobre predstave. Nanj je v prihajajoči sezoni lige EBEL resno računal tudi trener Fabian Dahlem," so zapisali pri slovenskem prvaku in dodali: "Pri HDD Telamach Olimpiji Ericovo odločitev obžalujemo, a jo bomo spoštovali. Na njegovi nadaljnji življenjski poti izven ledenih dvoran mu želimo vse najboljše in obilo uspeha."

V predsezoni je Pance za zmaje odigral šest pripravljalnih tekem, na katerih je dosegel en zadetek. V svoji karieri se je z Olimpijo tudi trikrat veselil osvojitve naslova državnega prvaka.



Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.