Šport > Euro 2020
1761 ogledov

Zadetek Danske bi morali razveljaviti

Mikkel Damsgaard Epa
Uvodni zadetek na polfinalni tekmi med Anglijo in Dansko ni bil dosežen po pravilih Mednarodne nogometne zveze (Fifa).

Dansko reprezentanco je v 30. minuti polfinalnega obračuna na Euru 2020 z Anglijo v vodstvo s čudovito izvedenim prostim strelom popeljal Mikkel Damsgaard. Krilni nogometaš Sampdorie je s približno 25 metrov žogo poslal čez živi zid in tik pod prečko angleškega vratarja Jordana Pickforda, ki je bil brez moči.

Raheem Sterling Euro 2020 Šport Sumljiva enajstmetrovka za prvi finale po 55 letih

Nekatere uporabnike druženih omrežij je pri tem najbolj navdušilo intuitivno ravnanje danskih nogometašev, ki so se prefrigano pomaknili proti angleškemu živemu zidu in s tem Pickfordu onemogočili pregled nad dogajanjem.

Ne neregularnost zadetka je nemudoma opozoril podkaster Manchester Cityja David Mooney.

Mikkel Damsgaard | Avtor: Epa Epa

"Kadar so v živem zidu obrambne ekipe vsaj trije igralci, morajo biti igralci napadalne ekipe najmanj meter oddaljeni od obrambnega zidu, dokler ni žoga v igri," se glasi pravilo, ki so ga v dotičnem primeru prekršili danski nogometaši, nepravilnost pa so spregledali tako sodniki kot videotehnologija (VAR).

Angleži so zaostanek izničil z avtogolom Simona Kjaera, zmago pa jim je po sporno dosojeni enajstmetrovki v 104. minuti srečanja priigral Harry Kane.

Raheem Sterling Padec Šport Še Angleži menijo, da ne bi smelo biti enajstmetrovke

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.