Šport > Slovenija poka od ponosa
787 ogledov

Stavnice menijo, da bo razlika presegla 20 točk

Klemen Prepelič
Po dnevu premora se bodo slovenski košarkarji danes vrnili na parketu dvorane Hartwall v Helsinkih. Že ob 12.45 jih čaka na papirju najlažji tekmec v skupini A Islandija.

Slovenija in Islandija se nahajata na različnih bregovih; Goran Dragić in druščina imajo po treh krogih prav toliko zmag in so na vrhu razpredelnice, Islandija, ki drugič v zgodovini nastopa na turnirju najboljših ekip stare celine, pa še vedno lovi svojo premierno zmago na evropskih prvenstvih.

Navkljub trem porazom s povprečno razliko več kot trideset točk, so Islandci v Helsinkih pustili dober vtis. Na vseh tekmah so bili ob polčasu relativno blizu tekmecem - proti Grkom so zaostajali za štiri točke, proti Poljski za deset in s Francijo sedem, predvsem pa imajo simpatične in glasne navijače. Na uvodnih tekmah se jih je na tribunah zbralo približno 3000.

"Islandija igra z veliko energije vseh štirideset minut ne glede na rezultat. Nima veliko visokih igralcev, ima pa zato dobre strelce z razdalje, ki hkrati želijo igrati čim hitrejšo košarko," pravi Aleksander Sekulić, pomočnik selektorja, Klemen Prepelič pa dodaja: "Tako kot na vseh treh dosedanjih tekmah moramo gledati samo nase."

Goran Dragić, Luka Dončić Naslednji tekmec Šport "Odigrali bomo resno in zavzeto"

Stavnice povdale svoje

Stavnice so pred srečanjem razumljivo popolnoma na strani varovancev Igorja Kokoškova. Za stavo na zmago Islandije bi na vsak vložen evro dobili med 17 in 23 evrov. Za zmago Slovenije bi ob vloženih stotih evrih zaslužili zgolj - evro.

Stavnice napovedujejo veliko razliko na koncu srečanja. Glede na koeficiente za "handicap" stave gre pričakovati, da bodo Slovenci slavili z vsaj 22 točkami razlike.

Drugo mesto še ni zagotovljeno

Sloveniji četrta zaporedna zmaga še ne bi prinesla najmanj drugega mesta v skupini. Pomembna bosta tudi kasnejša obračuna v Helsinkih, Poljska - Francija in Finska - Grčija. V najslabšem primeru lahko Slovenija ob porazu v zadnjem krogu s Francijo pade celo na tretje mesto. A ker je položaj v skupini B, s katero se križajo moštva iz Helsinkov, še bolj negotov, je najbolj pomembno, da ima Slovenija že zagotovljeno nadaljevanje prvenstva v Istanbulu. Ne glede na mesto, ki ga bo zasedla po prvem delu, bo tekmo osmine finala igrala v soboto, 9. septembra.

"Gremo tekmo za tekmo po prvo mesto. Izjav glede naslednje, torej Francije, vam sploh ne morem dati, ker je nimam v glavi, kar se tiče druge skupine pa je v njej pet reprezentanc, ki sodijo v širši krog favoritov za medalje in vsaka je po svoje neugodna," dodaja Klemen Prepelič.

V skupini B imajo Italija, Nemčija in Litva po dve zmagi in poraz, Gruzija, Ukrajina in Izrael pa so pri izkupičku 1-2. Položaj v Tel Avivu bo malce bolj jasen po nocojšnjih tekmah Ukrajina - Litva, Italija - Nemčija in Izrael - Gruzija.

Črna gora - Hrvaška Eurobasket 2017 Šport Drama na tekmi med Hrvati in Črnogorci
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.