Šport > Slovenija poka od ponosa
2558 ogledov

Tanjević: Latvija gre lahko do finala

Latvija EuroBasket 2017 Latvijci so Črnogorcem nasuli 100 točk.
Košarkarje Slovenije v četrtfinalu čaka zelo zahteven tekmec.

Latvija je v osmini finala zlahka premagala Črno goro (100:68) in si tako zagotovila četrtfinalni zmenek s Slovenijo

Prvo ime pribaltske izbrane vrste je visoki center Kristaps Porzingis, ta je proti Črnogorcem zbral 19 točk, šest skokov in tri asistence ter vseskozi odpiral prostor za soigralce. V nedeljo je bil odličen predvsem Janis Timma z 21 točkami, šestimi podajami in petimi skoki.

Slovenija EuroBasket 2017 Šesti poskus Šport Ena velika zmaga, štirje grenki spomini

Selektor Črne gore Bogdan Tanjević je po izpadu njegove ekipe pokomentiral igro Latvijcev. "So fantastična ekipa, poleg tega pa so, za razliko od nas, imeli še dober dan. Latvija lahko pride do finala, pokazalo se je, da smo naleteli na najbolj neugodnega tekmeca."

Latvijci so blesteli pri metu za tri točke, iz 25 poskusov so jih zadeli kar 15. "Zadevali so vse. Pričakoval sem, da bodo začeli grešiti, toda ... Tudi ko smo odigrali dobro obrambo, so zadeli težak met," je pojasnil Tanjević.

Latvija je v predtekmovalni skupini D osvojila drugo mesto. Izgubila je s Srbijo (82:92), premagala pa Rusijo (84:69), Belgijo (92:64), Veliko Britanijo (97:92) in Turčijo (89:79).

RTV SLO grafika EuroBasket 2017 četrtfinale Ups ... Šport Drugim naredili to, kar nas najbolj boli

Najlepše poteze srečanja med Latvijo in Črno goro si lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.