Šport
19 ogledov

Flisarjeva "fenica" z brki do zlata

Samkova brki deskarski kros Soči 2014 olimpijske igre EPA
Brkati šarm Filipa Flisarja je očitno omrežil češko deskarko Evo Samkovo, ki je z narisanimi brki, kot je že tradicija, osvojila zlato kolajno v deskarskem krosu.

Čehinja Eva Samková je olimpijska prvakinja v deskarskem krosu. Na prizorišču Roza Hutor je v velikem finalu prikazala najboljšo predstavo. Srebro je pripadlo Kanadčanki Dominique Maltais, boj za bronosto kolajno pa je dobila Francozinja Chloe Trespeuch.

Velika zmagovalka je mična in prikupna 20-letna Čehinja, ki si na tekmovanjih – ni še izdala, ali po vzoru tekmovalca v smučarskem krosu Mariborčana Filipa Flisarja –, nariše brke, kar je njena značilnost. Poslej pa je ne bodo poznali le po narisanih brkih, temveč tudi po naslovu olimpijske šampionke v zelo atraktivni in zahtevni disciplini ter po tem, da je Češki priborila prvo olimpijsko kolajno v deskanju ter prvo zlato kolajno v Sočiju.

Bron 19-letnici

"Brkata" šampionka, brki ji menda prinašajo srečo, je veliki talent kazala že v mladinski konkurenci, ko je osvojila tri naslove mladinske prvakinje v letih 2010, 2011 in 2013. Prav tako ima tri zmaga s tekmovanj svetovnega pokala. V sezoni 2011/2012 ni tekmovala zaradi težav s poškodbo kolena. Lani pa je tudi zmagala na zimski univerzijadi, ki je bila v Italiji namesto v Mariboru. Na neuradnem svetovnem prvenstvu disciplin prostega sloga igrah (X Games) v Aspnu je končala na drugem mestu

Srebrna kolajna je pripadla 13 let starejši kanadski veteranki Maltaisovi, ki je bila bronasta na igrah leta 2006 v Torinu, pred štirimi leti v Vancouvru pa je končala šele na 20. mestu. Komaj 19-letna Francozinja Trespeuchova pa se je veselila brona, potem ko se je v boju za tretje mesto izognila trku med Italijanko Michela Moioli in Bolgarko Aleksandro Jekovo.

Razplet boja za kolajne na vrhu je bolj kot ne presenečenje. Glavna favoritinja, osemkratna zmagovalka iger X ter trikratna svetovna prvakinja, 28-letna Američanka Lindsey Jacobellis se ni prebila v veliki finale. Na koncu je zmagala le v malem finalu za končno sedmo mesto. Branilka naslova Kanadčanka Maelle Ricker je izpadla že v četrtfinalu.

Komentarjev 2
  • KLOBO 12:52 16.februar 2014.

    Ni kaj, faca !!

  • KLOBO 12:52 16.februar 2014.

    Ni kaj, faca !!