Šport
141 ogledov

Froome znova trpel in izgubil, njegov rojak do zmage

Simon Yates
Zamenjava pri dominaciji britanskih kolesarjev.

Britanski kolesar Simon Yates je v deveti, gorski etapi dirke po Italiji dokazal, da ni slučajno nosilec rožnate majice vodilnega. Kolesar ekipe Mitchelton Scott je imel največ moči na zaključnem vzponu na Gran Sasso, v zadnjih metrih je imel več moči od Francoza Thibauta Pinota, Kolumbijca Estebana Chavesa in Italijana Domenica Pozzoviva.

Z etapno zmago je po zaslugi bonifikacijskih sekund in dejstva, da je Nizozemec Tom Domoulin zaostal 12 sekund, svoje vodstvo še povečal, zdaj ima 32 sekund prednosti pred moštvenim kolegom Chavesom, Dumoulin, lanski zmagovalec, pa je padel na tretje mesto, njegov zaostanek znaša 38 sekund.

Nov slab dan je za Britancem Chrisom Froomom, na 225 kilometrov dolgi etapi, njen cilj je bil na vznožju najvišjih apeninskih vršacev, na 2135 metrih nadmorske višine, je zaostal več kot minuto in vsaj zaenkrat ne kaže forme, s katero bi se lahko boril za skupno zmago. Še slabše je šlo enemu od domačih favoritov za zmago Fabiu Aruju.

Slovenski kolesarji tokrat niso bili tako vidni kot dan prej, nihče se tudi ni uvrstil med najboljše.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.