Šport
21 ogledov

Googlova očala prodrla tudi v Wimbledon

Google glass google+
Ameriška teniška igralka Bethanie Mattek-Sands v Wimbledonu testira nova Googlova očala, s katerimi na treningih snema udarce in gibanje po igrišču. S posnetki novih očal lahko pozneje analizira svojo igro in jo tako izboljša.

"Presrečna sem, da sem del Googlove testne skupine, ki lahko preizkuša nova, tehnološko dovršena očala. Vse igralke v Wimbledonu me sprašujejo po njih," pojasnjuje Američanka, trenutno 58. teniška igralka na lestvici WTA, ki pa je nastope med posameznicami v Londonu že končala. V prvem kolu jo je gladko, z 2:0 v nizih, izločila Nemka Angelique Kerber.

Mattek-Sandova je vključena v testno skupino Googla, v kateri je še nekaj tisoč ljudi, ki zbirajo informacije in izkušnje, potrebne za prihodnji razvoj novega pripomočka. Pri Googlu so izpostavili, da teniška igralka na treningu z očali snema udarce iz svoje perspektive, pozneje pa lahko njen trener na podlagi posnetkov podrobno analizira njeno igro in lažje odkriva napake, ki jih počne njegova varovanka. Z očali teniška igralka izbira tudi kuharske recepte, kar je dobro z vidika športne in zdrave prehrane, menijo pri Googlu.

Tako športnica kot računalniški velikan menita, da je potencial novih očal v športu velik. Gledalci, ki bodo v prihodnosti nosili takšna očala, bodo lahko sproti spremljali statistiko tekem, posneli bodo lahko športne poteze in jih takoj predvajali na socialnih omrežjih, lahko pa bodo celo spremljali tekmo skozi oči igralcev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.