Šport
9250 ogledov

Grozljivo! Bivšemu NHL-ovcu med tekmo drsalka prerezala vrat, ni mu bilo pomoči

Adam Johnson Profimedia
V Angliji je med hokejsko tekmo prišlo do velike tragedije.

Iz Anglije prihajajo tragične novice, saj je pri komaj 29 letih preminil odlični hokejist, ki je svoj čas igral tudi v ligi NHL, Adam Johnson. Nekdanji igralec ekipe Pittsburgh Penguins je v bolnišnici podlegel poškodbi, katero je utrpel na tekmi britanskega pokala Challenge med ekipama Nottingham Panthers in Sheffield Steelers.

"Adam ni bil zgolj izvrsten hokejist, temveč tudi sijajen soigralec in neverjetna oseba, pred katero je bilo še celo življenje. V klubu ga bomo grozno pogrešali in ga nikoli pozabili," so ob tragediji sporočili iz ekipe Nottingham Panthers.

Do grozljive nesreče je prišlo, ko je Johnson drvel v napad, obrambni igralec pa ga je poizkušal zaustaviti, pri tem pa ga je z nogo in drsalko zadel naravnost v vrat. Johnson je po prejetem udarcu skušal vstati, a se je še enkrat zrušil na led.

Igrišče je nato zapustil s pomočjo soigralca, ki mu je medtem pomagal pritiskati na rano, saj je Johnson izgubljal ogromno krvi. Zdravniška služba mu je nemudoma priskočila na pomoč, a je bilo že prepozno. V bolnišnici so lahko le še potrdili hokejistovo smrt, medtem ko je policija že sprožila preiskavo celotne nesreče.

Tragediji naj bi bilo prisotno kar 8000 gledalcev, tekma pa je bila po nesreči prekinjena in odpovedana. Prav tako je klub pokojnega hokejista odpovedal vse nadaljnje tekme.

Johnson, ki je igral na poziciji centra, je v ligi NHL za Pittsburgh Penguins odigral 13 tekem in dosegel en zadetek ter zbral dve asistenci. Večino svoje kariere je preživel v ligi AHL (Ameriški hokejski ligi, ki služi kot razvojna liga za NHL moštva), zadnja leta pa je igral v Evropi, kjer je nastopal za moštva Malmö Redhawks, Augsburger Panther in Nottingham Panthers.

Posnetek tragedije si lahko ogledate TUKAJ. A opozarjamo vas, da je posnetek precej pretresljiv in ni primeren za občutljive.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Toma 08:19 30.oktober 2023.

    Tudi, če prerežeš vratno žilo leže na operacijski mizi, te ne rešijo!

  • Kmodri 23:51 29.oktober 2023.

    Hokej, F1, boks, prosto plezanje so smrtno nevarni športi! Vsi udeleženci se zavedajo z kaj se spuščajo!