Šport
19 ogledov

GSP uničil Koschecka

GSP ostaja na vrhu velterske kategorije. (Foto: UFC) Žurnal24 main
Kanadčan Georges St. Pierre je na UFC 124 pred več kot 20.000 domačimi navijači v Bell Centru v Montrealu suvereno ubranil naslov v velterski kategoriji proti prvemu izzivalcu Joshu Koschecku.

Georges St. Pierre (GSP) je dokazal, da trenutno v UFC v svoji kategoriji nima konkurence. Josha Koschecka je premagal še drugič v karieri in zasluženo ubranil pas UFC prvaka v velterski kategoriji. GSP je bil boljši v vseh pogledih in je praktično vseh pet rund nadziral potek borbe. Prvi izzivalec Koscheck ni imel ideje, kako bi Kanadčanu prišel do živega, tako da je bila odločitev sodnikov (vsi trije so zmago s 50:45 pripisali St. Pierru) povsem upravičena in pričakovana.

GSP je Koschecka že na začetku borbe večkrat dobro zadel v obraz in mu povsem razmesaril desno oko ter si tako tlakoval pot do osme zaporedne zmage. Kljub temu pa GSP po koncu dvoboja ni bil najbolj zadovoljen. "Ob koncu borbe sem videl, da ima zaprto oko, zato sem s krošeji poizkušal končati, toda ni šlo. Cilja nisem dosegel, ker sem ga želel knock-outirati. Žal mi je," se je svojim navijačem opravičil St. Pierre, ki je v 23. borbi vpisal 21. zmago.

Gledalci v Bell Centru in tisti, ki so si UFC 124 ogledali v neposrednem prenosu prek spleta so v glavnem delu sicer videli še štiri borbe. V prvi je Thiago Alves po sodniški odločitvi premagal Johna Howarda. Zatem je Mac Danzig z natančno merjenim krošejem v globok spanec poslal Joeja Stevensona. Tudi Jim Miller je hitro opravil s Charlesom Oliveiro. V predzadnji borbi petega UFC turnirja v Kanadi (četrtega v Montrealu) pa je bil Stefan Struve boljši od Seana McCorklea (ground and pound).

UFC 124: St. Pierre vs. Koscheck 2:

Glavne borbe:


Georges St. Pierre : Josh Koscheck (sodniška odločitev: 3-0)
Stefan Struve : Sean McCorkle (1R TKO)
Jim Miller : Charles Oliveira (1R)
Mac Danzig : Joe Stevenson (1R KO)
Thiago Alves : John Howard (sodniška odločitev: 3-0)

Uvodne borbe:


Dan Miller : Joe Doerksen (sodniška odločitev: 2-1)
Mark Bocek : Dustin Hazelett (1R davljenje)
Rafael Natal : Jesse Bongfelt (neodločeno)
Sean Pierson : Matt Riddle (sodniška odločitev: 3-0)
Ricardo Almeida : TJ. Grant (sodniška odločitev: 3-0)
John Makdessi : Pat Audinwood (sodniška odločitev: 3-0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.